пʼятниця, 25 лютого 2011 18:12

Дмитро Капранов упав на коліна перед пам'ятником Лесі Українці
13

Фото: Фото: Тарас Подолян/Gazeta.ua

Сьогодні біля пам'ятника поетесі Лесі Українці, що поблизу станції метро Печерська, київські поетки читали її вірші. На акцію прийшла Богдана Матіяш, Ірина Шувалова та Наталка Позняк-Хоменко.

"Читати вірші Лесі у день її народження вже стало традицією. Три роки тому читали поезії на її могилі. Та акція вдалася на славу. Хоч нікого не запрошували, прийшло багато людей. Цього року повторювати те ж саме не хотілося – вирішили провести акцію біля її пам'ятника. Щоб було цікавіше, запросили сучасних поетес", - розповів кореспонденту Gazeta.ua поет Сергій Пантюк. Він займався організацією цього заходу.

Вели церемонію брати Капранови. Коли Дмитро Капранов піднімався на підніжжя пам'ятника, він послизнувся і упав на коліна. Першою на сцену запросили поетесу Наталку Позняк-Хоменко.

"В мене з Лесею особливі стосунки. Читаючи її вірші у школі, мені страшенно хотілося поговорити з нею. Найбільше люблю її "Лісову пісню", тому прочитаю "Монолог Мавки", - сказала вона.

На акцію мали прийти столичні письменниці Марія Матіос та Оксана Забужко, але вони не з'явилися.

"Марічка Матіос кілька разів дзвонила. Вибачалася, що не може прийти. Пояснила – зараз перебуває у лікарні. Оксана Забужко до останнього моменту обіцяла тут з'явитися. Сьогодні вранці подзвонила. Каже: "Їду на Волинь – запросили на творчий вечір Лесі Українки", - поділився Сергій Пантюк.

Вірші свої читали Наталка Позняк-Хоменко, Ірина Шувалова, Богдана Матіяш, Олена Максименко, Світлана Богдан, Катерина Луганська, Карина Тумаєва, Оксана Яблонська та Олена Степаненко.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Капранов упав на коліна перед пам'ятником Лесі Українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі