пʼятниця, 12 квітня 2013 19:22

Для презентації кулінарної книги київська поетеса готувала "бабку"
8

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

У рамках книжкового ярмарку "МЕДВІН", який цього року проходить протягом 11-13 квітня у КиївЕкспоПлазі, українська поетеса Марія Морозенко готувала рисово-яблучну бабку з особливим вишневим сиропом за рецептом Дарії Цвєк.

"Готую не так часто, але люблю. Часу мало, – розповідає Gazeta.ua майстриня пера. – Коли часто займаєшся кулінарними справами, не завжди виходить. Найкраще – коли думаєш: "Як же я хочу приготувати цю страву". Якщо ти щодня їстимеш борщ, не завжди готуватимеш його з натхненням. Хоча борщ треба їсти".

Паралельно з кулінарним дійством, поетеса презентувала гостям ярмарку кулінарний бестселер "Солодке печиво" Дарії Цвєк, який після 25-річної перерви вийшов у "Видавництві Старого Лева".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забужко й Кокотюха хазяйнуватимуть на кухні: у Києві стартує книжковий "Медвін" та фестиваль фантастики

"Я вже готувала куліш на "Країні мрій". Мені ця ідея страшенно смакує. Але сьогодні готую з особливим хвилюванням, бо з дитинства любила книги Дарії Цвєк", – зізналася Морозенко.

Вона поділилась, що ідея з приготуванням рисово-яблучної бабки виникла відразу.

"Для цієї страви я взяла вишні у сиропі, що закриваються без цукру. Це наш родинний рецепт", – сказала поетеса.

За її словами, найприємнішим на мистецькій кухні було те, що люди цікавилися, занотовували і перепитували.

По завершенні приготування всі присутні змогли оцінити смакові властивості страви, пригощаючись від господині літературної кухні.

Нагадаємо, з 11 по 13 квітня триває весняний книжковий ярмарок "МЕДВІН" та фестиваль наукової фантастики "Єврокон-2013" у КиївЕкспоПлазі (вул. Салютна, 2-Б).

Зараз ви читаєте новину «Для презентації кулінарної книги київська поетеса готувала "бабку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі