понеділок, 22 травня 2017 17:35

Дитячі фільми в кінотеатрах показуватимуть безкоштовно
7

20 міст України прийматимуть IV міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест". Покажуть нові європейські стрічки і світову кінокласику.

"Щоб відібрати сім конкурсних фільмів для нашої програми, ми передивилися понад трьохсот. Акцент нашого кінофестивалю – саме європейське кіно. Голівудських стрічок багато, всі бачили фільми від студій Disney і DreamWorks. В Україні не вистачає сімейного європейського кіно", - розповідає програмний директор "Чілдрен Кінофесту" Ілля Дядик. - Тематика в конкурсі різна. Мені сподобався фільм "Вперед, до школи!" з Данії. Розповідає про неслухняного 6-річного хлопчика, який не полюбляє правила дорослих. Він їх постійно порушує. Але це дає змогу зрозуміти глядачам, що не всі правила треба виконувати.

Автор: http://childrenkinofest.com
  Вперед, до школи! (Данія)
Вперед, до школи! (Данія)

Ще британська стрічка "Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу". Це досить комерційне кіно за формою. Але з правильними посиланнями до дітей. Пояснюють, що матеріальні блага, гроші не мають значення, а найголовніше в житті – друзі, родина. Сирота Моллі Мун знаходить підручник з гіпнозу. З його допомогою перемагає в співочому конкурсі. Їй потрібно обирати між друзями і славою.

Автор: http://childrenkinofest.com
  Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу (Велика Британія)
Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу (Велика Британія)

Фестиваль відкриє французький мультфільм "Життя Кабачка". Розповідає про дружбу підлітків. Картина отримала премію "Сезар" за кращий дебют та оригінальний сценарій. Номінована на "Оскар".

У фентезі "Хлопчик у золотих штанях" головний герой знаходить чарівні штанці, з кишені яких можна нескінченно виймати гроші. Картина з Латвії "Люблю тебе, мамо" розповідає, як маленька брехня може призвести до серйозних наслідків.

Автор: http://childrenkinofest.com
  Хлопчик у золотих штанях (Швеція, Данія)
Хлопчик у золотих штанях (Швеція, Данія)

Мультфільм "Маленький монстр" для найменших глядачів – це історія про клан чарівних чудовиськ, які чекають на поповнення у родині.

Автор: http://childrenkinofest.com
  Маленький монстр (Швейцарія, Німеччина, Швеція)
Маленький монстр (Швейцарія, Німеччина, Швеція)

Україну на фестивалі представляє повнометражна анімаційна стрічка "Микита Кожум'яка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два народні артисти України знялись у студентському фільмі

Переможця конкурсної програми фестивалю визначають глядачі. На вході до кінозали вони отримують бюлетень, у якому ставлять оцінку фільму. 4 червня закриє фестиваль володар гран-прі-2016 угорський фільм "Лапа" про собаку-рятувальника та його тренера.

"В позаконкурсній програмі маленьких глядачів чекає екскурсія до витоків кіно разом зі стрічкою "Люм'єр!". Це колекція відреставрованих робіт "батьків кіно" братів Люм'єрів, яку уклав директор Каннського кінофестивалю Тьєррі Фремо. Вона розсмішить дітей і дорослих", - продовжує директор "Чілдрен Кінофесту".

"Тьєррі Фремо з Ліона, звідки і брати Люм'єр. Там розташований їх музей, він його директор. У півторагодинній добірці – короткометражки з коментарями Фремо, інколи просто гомеричні. Кінематографісти обирали нестандартні ситуації і події, тому це зараз смішно дивитися. Наприклад, коли їде потяг, чи як годують дитину. Кожну стрічку Фремо коментує з різних аспектів. Наприклад, фільм "Вихід робітників із фабрики" 1895 року вважали документальним, але історичні довідки доводять, що це постановка.

Також під час фестивалю підбиватимуть підсумки Всеукраїнського конкурсу дитячих фільмів.

"Ми не лише показуємо професійне кіно, а й намагаємося розвивати в маленьких українцях хист до створення власних стрічок. Тому проводили конкурс, коли діти могли зняти фільм тривалістю до 8-ми хвилин будь-якою камерою чи телефоном. Переможців оголосять на церемонії закриття, а фіналістів покажемо в столичному кінотеатрі "Київська Русь". Отримали більш як 100 заявок. Подавали дитячі роботи від шкіл і кіногуртків, і окремі родини.

Автор: http://childrenkinofest.com
  Микита Кожум'яка (Україна)
Микита Кожум'яка (Україна)

Сеанси "Чілдрен Кінофесту" у Києві прийматимуть кінотеатри "Київська Русь", "Лейпциг", "Флоренція". Водночас фільми фестивалю покажуть у Харкові, Одесі, Черкасах, Дніпрі, Маріуполі, Вінниці, Луцьку, Сівєрськодонецьку, Кривому Розі, Житомирі, Івано-Франківську, Краматорську, Луцьку, Львові, Полтаві, Слов'янську, Сумах, Хмельницькому, Чернігові. Усі покази безкоштовні.

Зараз ви читаєте новину «Дитячі фільми в кінотеатрах показуватимуть безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі