неділя, 22 листопада 2020 09:01

"Дісней" та Стів Джобс створили мультик

"Дісней" та Стів Джобс створили мультик
Іграшки оживають, але їх господарі про це не знають. Ковбой Вуді та Базз Рятівник змагаються за увагу хлопчика Енді, за сюжетом мультфільму "Історія іграшок". Фото: Youtube

22 листопада 1995 року вийшов в прокат мультфільм "Історія іграшок". Це перший повністю комп'ютерний анімаційний фільм. Також це перший мультик, який номінували на "Оскар" в категорії "Найкращий сценарій".

Іграшки оживають, але їх господарі про це не знають. В Енді є найулюбленіша — ковбой Вуді. На день народження дарують космічного рейнджера Базза Рятівника. Між іграшками починається боротьба за увагу хлопчика, за сюжетом.

Вуді озвучив Том Генкс. Наступного року знявся в мелодрамі "Форрест Ґамп". Спішив завершити роботу в мультфільмі, щоб не відволікатися на комедію в перервах від серйозної ролі.

Головним жіночим персонажем мала стати ляльки Барбі. Компанія Mattle відмовилась надати права на персонаж. Стверджували, що Барбі не має особистість, краще дозволити дітям самим уявляти її характер. Тоді головною героїнею зробили пастушку з казки Ганса Крістіана Андерсена. Коли ж "Історія іграшок" стала успішною, Mattle попросили дати Барбі повноцінну роль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрічка про футбол виходить у прокат

Розробка кожного кадру займала від 4 до 13 годин. Над мультфільмом працювали спільно студії Disney та Pixar. Останньою на той час володів Стів Джобс. Тому в деяких сценах з`являється макбук. У подальшому Джобс дозволяв зображувати гаджети Apple тільки з добрими персонажам.

Один з лиходіїв стрічки - хлопчик Сід Філліпс, який калічив іграшки. Його змалювали з реального працівника Pixar, який любив розбирати іграшки та робити з їх деталей химерних створінь.

В кожний мультфільм Pixar вставляють відсилку до студії. В "Історії іграшок" кур'єр піцерії питає, як проїхати до бульвару Вест Каттінг. Це адреса студії Pixar у Річмонді, штат Каліфорнія.

Уперше в історії студії Pixar головним героєм мультику став представник ЛГБТ. Ґреґ намагається приховати натяки на власну гомосексуальність. Він загадково обмінюється тілами зі своїм собакою. А потім усвідомлює, що не повинен приховувати від батьків те, ким є насправді, за сюжетом.

Зараз ви читаєте новину «"Дісней" та Стів Джобс створили мультик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі