середа, 18 квітня 2012 19:11

Директор музею в Італії на знак протесту спалив картину

Директор музею сучасного мистецтва італійського міста Казорія (Кампанія) Антоніо Манфреді (Antonio Manfredi) на знак протесту проти "байдужосты влади" увечері 17 квітня спалив картину. Про це повідомляє La Repubblica.

Манфреді спалив полотно французької художниці Северин Бургіньон (Severine Bourguignon). Вона дала згоду на знищення своєї картини і стежила за процесом спалювання по Skype. Художниця, зазначає неаполітанське інтернет-видання FanPage, була сумна.

Про намір спалювати картини Манфреді оголосив більше місяця тому, а 16 квітня галерист заявив про своє рішення приступити до знищення полотен наступного дня. Як зазначає Il Sole 24 ore, крім фінансових проблем Манфреді скаржиться на погрози з боку неаполітанської мафії - каморри. Саме через погрози каморри в лютому 2011 року директор музею попросив притулку в Німеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнено директора Національного музею, що виявив крадіжку картин з кабміну

Манфреді планує продовжувати спалювати картини дотир, поки міністр культури Італії Лоренцо Орнагі (Lorenzo Ornaghi) і глава регіону Стефано Кальдор (Stefano Caldoro) не "побачать на власні очі, під час офіційного візиту, важкі умови, в яких цей музей став аванпостом не тільки культурним, а й соціальним".

Наступна акція відбудеться 18 квітня в 18:00 за місцевим часом (19:00 за Києвом): Неаполітанська художниця Розарію Матарезе (Rosaria Matarese) спалить свою картину, якщо не буде ніякої реакції з боку влади.

Музей сучасного мистецтва Казоріі був відкритий Манфреді в 2005 році. У колекції музею знаходяться близько тисячі предметів мистецтва - картин, скульптур, фотографій, відеозаписів, мультимедійних творів та інсталяцій, авторами яких є художники з усього світу.

Зараз ви читаєте новину «Директор музею в Італії на знак протесту спалив картину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі