вівторок, 22 травня 2012 19:31

"Дімарову слід було дати Героя України" - Шкляр

"Дімарову слід було дати Героя України" - Шкляр
Шкляр: "Дімаров - видатний письменник, який ні за якої влади, навіть радянської, не згинався". Фото: glavred.info

Письменника Анатолія Дімарова слід було нагородити званням Героя України.

Таку думку висловив письменник Василь Шкляр у телефонній розмові з кореспондентом Gazeta.ua.

"Анатолія Дімарова слід було нагородити званням Героя. Тоді відмова була б ще гучнішою. А я певен, що і від цієї нагороди він би відмовився", - сказав письменник.

"Анатолій Дімаров - один із найкращих наших прозаїків. Його ім'я має стояти поряд з іменами Івана Драча, Юрія Мушкетика, Дмитра Павличка. Вони мають звання Героя України. Він теж на це заслуговує", - додав Василь Шкляр.

Нагадаємо, що 17 травня президент Віктор Янукович підписав указ про нагородження Анатолія Дімарова орденом Ярослава Мудрого 4 ступеня. Того ж дня письменник написав заяву про відмову від нагороди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Класик літератури Анатолій Дімаров не прийняв нагороду з рук Януковича

"Від Анатолія Дімарова цього треба було сподіватися. Дід Дімаров, як його називають письменники, вже давно заявив: "Я ніяких блях із рук влади брати не буду". Свого слова він дотримався", - прокоментував рішення Дімарова Шкляр.

"Дімаров вийшов із цього становища з честю. Він показав, що для нього є більші цінності, ніж якісь нагороди. Його заява дасть владі зрозуміти, що вони не всіх можуть задобрити цими відзнаками. Вони побачать, що є люди, для яких ці нагороди значать мало", - додав він.

Василь Шкляр також припустив, що надалі влада буде обачнішою.

"Після цього випадку влада наперед запитуватиме, чи візьме нагороджуваний премію або орден. Думаю, цим орденом керівники держави хотіли задобрити Дімарова. Він - видатний письменник, який ні за якої влади, навіть радянської, не згинався. Але він із гідністю вийшов із цієї ситуації", - сказав Шкляр.

Зараз ви читаєте новину «"Дімарову слід було дати Героя України" - Шкляр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі