неділя, 08 квітня 2018 10:35

Девід Лінч не хотів називати вбивцю Лори Палмер у відомому серіалі

Девід Лінч не хотів називати вбивцю Лори Палмер у відомому серіалі
Заставка серіалу "Твін Пікс". Фото: ЛитКульт

8 квітня 1990 року відбулась прем'єра американського серіалу "Твін Пікс" режисера Девіда Лінча, за сценарієм Марка Фроста. У 2007 році журнал "Time" включив серіал в число Кращих ТВ-шоу всіх часів.

Дія серіалу відбувається в невеликому вигаданому американському містечку Твін Пікс, розташованому на кордоні з Канадою, посеред густого лісу. Дейл Купер – талановитий спецагент ФБР, який прибув у містечко, з метою розслідувати шокуюче жорстоке вбивство молодої школярки, Лори Палмер. Смерть Лори викликала ланцюгову реакцію у подіях навколо міста. "Твін Пікс" починався як експериментальний проект Девіда Лінча та Марка Фроста. Після написання сценарію першої серії майбутнього серіалу вони почали пошук спонсорів для його втілення в життя. У офісі телекомпанії ABC одразу прийняли проект і з авторами уклали контракт на зйомку "пілотної" серії. Велику роль у популярності серіалу зіграв Кайл Маклахлен, що виконав роль агента Купера та Шеріл Лі, виконавиця ролей Лори Палмер. В телесеріалі присутня серйозна моральна основа, а уся стрічка просякнута духом сюрреалізму. Інша відмінна особливість — це містицизм та таємничість, якими сповнений весь серіал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Девід Лінч відкрив благодійний фонд в Україні

Після захмарних рейтингів першого восьмисерійного сезону Лінч з Фростом тут же взялися за другий сезон і через півроку він вийшов на екрани. Продюсери наполягли, щоб ім'я вбивці Лори Палмер було названо. Лінч був категорично проти, він взагалі не хотів давати відповідь на сакральне питання: "Хто вбив Лору Палмер?". Врешті це було зроблено в середині сезону і після цього рейтинги серіалу різко впали.

Після непопулярної кінцівки основного сюжету драми та кількох неясних сюжетних ліній популярність серіалу стала падати, загальна "Піксманія" пішла на спад. Багато глядачів вважали, що надмірна ексцентричність другого сезону перетворює серіал на пародію на самого себе і йому далеко до захопливості та чарівності першої частини. Невдоволення аудиторії разом з частими змінами часу показу привели до величезного падіння в рейтингах. 15 лютого 1991 канал ABC оголосив, що серіал знаходиться в "невизначеному становищі". Але інтерес до серіалу був ще достатньо сильний. Фанати почали звертатися в офіс ABC з проханнями не скасовувати показ серіалу. ABC погодилася зняти останні 6 серій фільму. Похмура заключна серія, знята самим Лінчем, стала однією з найвідоміших та викликала суперечливу реакцію, від подиву до захоплення

В 1993 році Лінч зняв повнометражний фільм-приквел "Твін Пікс: Вогонь, іди зі мною", який отримав здебільшого негативну реакцію як від критиків, так і від глядачів. Це відвертий частково еротичний трилер. Фільм розповідає історію останніх семи днів, що передували смерті Лори Палмер.

25 травня 2017 року стартував показ нового третього сезону "Твін Пікс". Творці серіалу Девід Лінч і Марк Фрост у жовтні 2015 року оголосили про повернення "Твін Пікс" на екрани. Пояснюючи причини цього рішення, Лінч і Фрост нагадали шанувальникам про фінальний епізод, в якому Лора Палмер промовляє, звертаючись до Дейла Купера: "Ми зустрінемося через 25 років".

Зараз ви читаєте новину «Девід Лінч не хотів називати вбивцю Лори Палмер у відомому серіалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі