пʼятниця, 17 листопада 2017 16:36

Девід Лінч відкрив благодійний фонд в Україні

Девід Лінч відкрив благодійний фонд в Україні
Режисер заснував свій благодійний фонд 2005 року

Американський режисер Девід Лінч приїхав до Києва. Провів лекцію у Театрі на Подолі.

В Україні починає працювати один з підрозділів його благодійного фонду David Lynch Foundation. Організація прагне поширити знання про одну з технік боротьби зі стресом — трансцендентальну медитацію. Лінч захопився цією практикою у 1973 році.

"Насолоджуюся цим протягом 44-х років. Медитую двічі на день. Ніколи не пропускав заняття. Ця техніка відчиняє двері до великої скарбниці, яка знаходиться всередині кожного з нас. Якщо людина знаходиться в депресивному стані, вона не може змусити себе прокинутися зранку і почати працювати. Негатив — це ворог творчості. Якщо людина зла, вона отруює себе і все навколо. Злість затуманює розум. Я називаю негатив смердючим і важким клоунським костюмом. Коли починаєш медитувати, цей костюм потроху розчиняється. Це допомагає працювати. З'являються сили. Ідеї стають глибшими", - каже Девід Лінч.

Серед найбільш відомих стрічок Девіда Лінча — "Синій оксамит", "Голова-гумка", "Загублене шосе", "Малголленд Драйв", серіал "Твін Пікс".

"Якщо мені подобається якась ідея, я намагаюся перекласти її мовою кіно. Так, іноді касові збори залишають бажати кращого. Ніколи не можна передбачити, як складеться доля фільму після виходу в прокат. Головне — насолоджуватися процесом роботи. Так ти не підеш в небуття. Але якщо ти продався, робиш через гроші щось, у що сам не віриш, то нічого не вийде", - розповідає режисер.

Крім лекції, у Девіда Лінча запланована зустріч з молоддю та благодійна вечеря в одному зі столичних готелів. Це вже другий візит американського режисера до Києва. Вперше до України Девід Лінч приїжджав 2009 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Культовий режисер випустив еротичну фотокнигу

У травні 2017-го вийшов третій сезон серіалу Девіда Лінча "Твін Пікс". Презентували на 70-й річниці Каннського кінофестивалю. З часу прем'єри попереднього сезону минуло 25 років. У центрі сюжету — вбивство школярки Лори Палмер. Розслідування проводить агент ФБР Дейл Купер, якого зіграв актор Кайл Маклахлен.

Зараз ви читаєте новину «Девід Лінч відкрив благодійний фонд в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі