Ексклюзиви
четвер, 16 листопада 2017 13:20

Десятирічний актор заробив сто тисяч доларів за зйомки у фільмі "Сам вдома"

Десятирічний актор заробив сто тисяч доларів за зйомки у фільмі "Сам вдома"
Маколей Калкін у головній ролі у фільмі "Сам вдома". Фото: Вікіпедія

16 листопада 1990 року на екрани США вийшов фільм Кріса Коламбуса "Сам вдома" з 10-літнім Маколеєм Калкіном у головній ролі. Фільм мав гучний успіх — за 29 тижнів прокату по всьому світі він зібрав $476,6 млн, що є рекордом для фільмів цього жанру. У 1991 році це було третє місце за касовими зборами серед усіх фільмів.

На знімальному майданчику одного фільму 10-річний Маколей Калкін зустрів Джона Г'юза — сценариста, продюсера, режисера. Коли він побачив Маколея, він зрозумів, що іншого Кевіна МакКалістера з його майбутнього фільму просто бути не може: білявий, з ангельським обличчям, великими блакитними по-дитячому наївними очима, але дуже кмітливого. В короткі терміни був підписаний контракт з кінокомпанією "20th Century Fox", підібрані актори, знімальна група. Фільм про кмітливого хлопчика, якого забули вдома батьки, та якому довелося захищати дім від грабіжників обіцяв ще на початку бути касовим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маколей Калкін зіграв змужнілого героя фільму "Сам вдома"

Знімальний процес тривав з 14 лютого по 16 травня 1990 року. Найпершою була знята сцена, в якій Кевін намагається купити в магазині зубну щітку і стикається із старим Марлі, а останньою - де Кевін пробирається по затопленому підвалу у будинку Мерфі. Гонорар Маколея Калкіна склав $100 тис. Головним менеджером Маколея став його батько — Кіт Калкін. Його мало турбувало творчість сина, а більше цікавили фінанси. І гонорар Маколея став зростати від фільму до фільму. Окрім кількох панорамних видів Парижу фільм цілком знімався в штаті Іллінойс.

"Будинок МакКаллістерів" знаходиться за адресою Лінкольн-авеню, 671 в селищі Віннетка в Чикаго. У фільмі були зняті кухня, парадний хол з головними сходами, підвал і велика частина другого поверху, тоді як їдальня і нижні кімнати були побудовані в павільйоні. Будинок був побудований в 1920-х роках і на момент зйомок належав сім'ї, яка купила його 15 грудня 1988 року і в період зйомок продовжувала у ньому жити. Будинок був внесений в туристичний список пам'яток штату Ілінойс. "Будиночок на дереві" був знятий на задньому дворі цього будинку. Він був побудований спеціально для фільму і після зйомок його демонтували. На тій же Лінкольн-авеню, але під номером 656, знаходиться "будинок Мітча Мерфі".

Комерційний успіх кінопрокату фільму дало в 1992 році зелене світло сиквелу "Сам удома 2: Загублений у Нью-Йорку", що продовжує історію Кевіна і використовує той же акторський склад, але його кінопрокат виявився трохи менш успішним. У 1997 році вийшов "Сам удома 3", який, незважаючи на назву, сюжетно не пов'язаний з двома першими фільмами і запозичує з них тільки ідею з будинком, повним пасток. Він не здобув сильної популярності і в кінофраншизі "Сам удома" був останнім фільмом, що був випущений в широкий прокат.

Зараз ви читаєте новину «Десятирічний актор заробив сто тисяч доларів за зйомки у фільмі "Сам вдома"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі