понеділок, 22 грудня 2014 18:47

Держкіно заборонило прокат "Тараса Бульби"

Держкіно заборонило прокат "Тараса Бульби"

Державне агентство України з питань кіно відмовило у видачі прокатних посвідчень чотирьом російським стрічкам: фільмам "Мами-3" Георгія Малкова та Еміля Нікогосяна і "Тарас Бульба" Володимира Бортко, а також телесеріалам "Кремінь" і "Кремінь-2" Володимира Єпіфанцева та Олександра Аншютца.

Таке рішення ухвалено на підставі висновку Експертної комісії з питань розповсюдження та демонстрування фільмів, повідомила прес-служба Держкіно.

"Названі фільми недоцільно демонструвати в умовах неоголошеної війни проти України. Адже через їх пропагандистський характер вони можуть завдати суттєвої шкоди національним інтересам", - заявив голова Держагентства з питань кіно Пилип Іллєнко.

Так, у видачі прокатного посвідчення фільму "Мами-3" відмовлено через шовіністичне звеличення Росії, збудження штучної ностальгії за радянськими традиціями, імперську ідеологію та пропаганду "русского міра". Обмеження розповсюдження серіалів "Кремінь" та "Кремінь-2" цілком відповідають позиції Держкіно не видавати прокатного посвідчення тим російським фільмам і серіалам, які в умовах російської інформаційної та воєнної агресії проти України створюють позитивний імідж російських елітних військ, пропагують і героїзують спецназівців ГРУ ГШ РФ.

Що стосується фільму "Тарас Бульба", то, як зазначили у Держкіно, він викривляє історичні події, фальсифікує і дискредитує українську національну ідею, і загалом є кричуще антиукраїнським, ставить під сумнів саме існування українського народу.

Зараз ви читаєте новину «Держкіно заборонило прокат "Тараса Бульби"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі