Ексклюзиви
пʼятниця, 11 червня 2021 21:36

Дерева для прем'єра, втеча від нацистів, пригоди 30-річних — пройде 5-й "Тиждень швейцарського кіно"

Вп'яте в Україні проходитиме фестиваль "Тиждень швейцарського кіно" з 18 до 27 червня. Цьогоріч найцікавіші стрічки зі Швейцарії останніх років демонструватимуть онлайн. Усі фільми можна переглянути безкоштовно на території України.

У головному фокусі 5-го кінофестивалю — фільми на екологічну тематику.

Зокрема покажуть головного призера Docudays "Приборкання саду", спільного виробництва Швейцарії, Німеччини ти Грузії. Це документальна стрічка про незвичайне захоплення колишнього прем'єр-міністра Грузії Бідзіни Іванішвілі. Для свого саду він збирає столітні дерева вздовж узбережжя країни. Для того, щоб пересадити такі дерева, часто доводиться зрубувати інші навколо, переносити кабелі електромереж.

У стрічці "Спекотніше за клімат" йдеться про локальний екоактивізм у Швейцарії, який пожвавішав після протестів шведської школярки Ґрети Тунберг.

  Екоактивістка Ґрета Тунберґ і лауреат Нобелівської премії з хімії Жак Дюбоше
Екоактивістка Ґрета Тунберґ і лауреат Нобелівської премії з хімії Жак Дюбоше

Також у програмі кінофестивалю фільми про Жака Дюбоше, лауреата Нобелівської премії з хімії та активного захисника навколишнього середовища, про возз'єднання двох близнюків, про пригоди жінок за тридцять, що намагаються балансувати між материнством і кар'єрою, у стрічці "Годинник цокає".

  Комедія «Годинник цокає» була номінована на Приз глядацьких симпатій кінофестивалю «Золотурн»
Комедія «Годинник цокає» була номінована на Приз глядацьких симпатій кінофестивалю «Золотурн»

На "Тижні швейцарського кіно" покажуть екранізацію однойменного автобіографічного роману "Як Гітлер вкрав рожевого кролика". За сюжетом дев'ятирічна дівчинка із сім'єю змушена тікати з рідної Німеччини після приходу до влади нацистів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У голові крутилося - скоро ці люди почнуть одне одного вбивати" - кінофестиваль "Молодість"

Фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами на сайті swissfilm.org.ua. Деякі фільми мають обмежену кількість переглядів.

Зараз ви читаєте новину «Дерева для прем'єра, втеча від нацистів, пригоди 30-річних — пройде 5-й "Тиждень швейцарського кіно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі