вівторок, 11 травня 2021 15:23

Цвинтар і самоук-геній: Про що покажуть фільми на фестивалі "Молодість"

Анонсували програму 50-го ювілейного Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість".

Фестиваль матиме офіційний слоган "В роздумах над вічним не пропусти Молодість". У серпні Україна святкуватиме 30-річчя незалежності, тому саме українське кіно буде у фокусі фестивалю.

Цьогоріч покажуть майже 200 кінокартин. Програма збереже традиційні блоки - міжнародний конкурс з трьох частин, тобто студентські, короткометражні, повнометражні перші дебютні стрічки; національний конкурс короткого метра; конкурс Sunny Bunny; конкурс кіно для дітей з дитячим журі Molodist Teen Screen.

Фільмом-відкриттям фестивалю стане "Вавилон XX" Івана Миколайчука. Ведучими церемонії відкриття та нагородження стали Людмила Барбір, Єгор Гордєєв, Ірма Вітовська й Тарас Цимбалюк.

Автор: Facebook
  Головний герой україно-польської стрічки “Я працюю на цвинтарі” - Олександр. Втік від життя і знайшов тиху роботу на цвинтарі, де має свою контору з виготовлення пам’ятників. Він сподівається, що там його мало хто турбуватиме. Але кожного дня до нього приходять непрості клієнти. Олександра втілив Віталій Салій.
Головний герой україно-польської стрічки “Я працюю на цвинтарі” - Олександр. Втік від життя і знайшов тиху роботу на цвинтарі, де має свою контору з виготовлення пам’ятників. Він сподівається, що там його мало хто турбуватиме. Але кожного дня до нього приходять непрості клієнти. Олександра втілив Віталій Салій.

У Міжнародній конкурсній програмі Україну представлятиме стрічка "Я працюю на цвинтарі" Олексія Тараненка. Це українсько-польська копродукція, драматичний фільм з елементами чорного гумору за мотивами книжки українського письменника, блогера Павла "Паштета" Белянського. Світова прем'єра відбудеться в Італії в червні.

Фільм розповідає історію чоловіка Олександра, який утік від життя і знайшов тиху роботу на цвинтарі, де має контору з виготовлення пам'ятників. Він сподівається, що там його мало хто турбуватиме. Але щоня приходять непрості клієнти і, так чи інакше, цвинтар проникає в життя головного героя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що дивитися у травні: найочікуваніші фільми місяця

У конкурсі документальних фільмів Україну представлятиме стрічка "Земля Івана" Андрія Лисецького. Розповідає про життя українського митця та останнього представника поліського народного живопису Івана Приходька. Він самоук, живе в селі, і все, що виходить з-під його пензликів чи різця - наївне та чесне мистецтво. Одного дня картини Івана потрапляють на виставку в Мистецькому арсеналі.

З повною програмою можна ознайомитися тут.

На фестивалі "Молодість" очікується презентація італійського кінематографа. Едоардо Крісафуллі, директор Італійського інституту культури в Україні, анонсував пересувну виставку "Сторіччя. Федеріко Фелліні у світі". Відбудеться в Музеї кіно Національного центру Олександра Довженка, з 4 червня.

Зараз ви читаєте новину «Цвинтар і самоук-геній: Про що покажуть фільми на фестивалі "Молодість"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі