Ексклюзиви
пʼятниця, 25 серпня 2017 16:54

Читачі Gazeta.ua назвали з якими артистами асоціюється незалежна Україна

Читачі Gazeta.ua назвали з якими артистами асоціюється незалежна Україна

"Ризикуючи своїм життям, вона не побаялася прийти на Майдан", - написав про співачку Руслану Лижичко читач Gazeta.ua Ігор С. В опитуванні нашого видання "З якими артистами у вас асоціюється незалежна Україна" переможниця Євробачення 2004 зайняла 5 місце.

4 місце посів автор пісні "Україна" Тарас Петриненко. Прем'єра композиції відбулась у 1987 році на Першому каналі Українського радіо в ранковій іноформаційно-музичній програмі. "Україну" Тараса Петриненко часто називають не офіційним гімном нашої країни.

76 років виповнилося б 27 серпня актору Богдану Ступці. В опитуванні він посів 3 місце. Богдан Сильвестрович народився на Львівщині. До сцени його привчили родичі: батько співав у хорі Львівського оперного театру, мамин старший брат був там же солістом, а тітка — головним концертмейстером. З 1978 року Богдан Ступка був актором київського театру Івана Франка. В кіно зіграв майже 100 ролей. У переліку — багато історичних постатей: гетьмани Іван Брюховецький "Чорна рада", Іван Мазепа "Молитва за гетьмана Мазепу", Богдан Хмельницький "Вогнем і мечем", а також Чингісхан "Таємниця Чингісхана", Олександр Керенський "Червоні дзвони", Борис Годунов "Кремлівські таємниці", Остап Вишня "Із житія Остапа Вишні".

2 місце в опитуванні посів лідер гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко. Музикант загинув в лютому 2015-го в автокатастрофі. За 25 років існування своєї групи записав 20 студійних альбомів.

"До "Скрябіна" лише "Брати Гадюкіни" розмовляли зі своєю публікою сучасною українською мовою. Після них тільки "Океан Ельзи" досягли того ж рівня.

У Франції часто проходить опитування: "З ким би ви хотіли зустріти Новий рік? З писаним красенем Аленом Делоном чи зі своїм у дошку Бельмондо?". Завжди обирають другого. Якби в нас проводили таке опитування, я не впевнений, що хтось запросив би Пономарьова чи Повалій до себе в гості. А Кузьму – так. Він мав феноменальне почуття гумору", - каже кіно продюсер Віктор Приходько.

Майже третина голосуючих в опитуванні, з якими артистами у вас асоціюється незалежна Україна, віддали свій голос за лідера рок-гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука.

"Харизма цього артиста – постійне джерело натхнення для молодого покоління українців, каже театрознавець Олег Вергеліс. - Ось цитата з тексту студента-журналіста, який писав нарис на тему "Вакарчук, як герой нашого часу": "Пісні Вакарчука дихають непідробною щирістю. Можливо, тому мають шалений успіх . Вони живі, яскраві, харизматичні. Деякі з них навіть стали чимось на кшталт ліричних гімнів для українців. Це такі пісні як "Вставай", "Яне здамся без бою". Так це були пісні не для Майдану, але самі люди їх визнали народними. Колись були повстанські гімни, і сьогодні окремі пісні Вакарчука – саме такі, повстанські."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є лише один фільм, який вплинув на здобуття Україною Незалежності - Вадим Скуратівський

Відвідувачі сайту Gazeta.ua проголосували за найкращий хіт незалежної України.

Перша п'ятірка у зворотному відліку виглядає так:

5. Софія Ротару - "Одна калина"

4. "Скрябін" - "Старі фотографії"

3. "Плач Єремії" - "Завтра прийде до кімнати.. (Вона)"

2. "5'nizza" - "Я не той"

1. "Океан Ельзи" - "Без бою"

Зараз ви читаєте новину «Читачі Gazeta.ua назвали з якими артистами асоціюється незалежна Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі