неділя, 29 серпня 2021 11:15

Чим зайнятися на фестивалі Comic Con Ukraine тим, хто любить читати
10

Фестиваль популярної культури Comic Con Ukraine втретє відбудеться в Києві. Пройде 4-5 вересня на арт-заводі "Платформа".

Пропонуємо до уваги 10 цікавих новинок коміксів, які можна буде знайти на Comic Con Ukraine.

Автор: MAL'OPUS
 

"Химерна планета" - видавництво MAL'OPUS

"Мешканці цього далекого світу схожі на людей: вони закохуються, створюють родини, заводять домашніх улюбленців та святкують дні народження. Однак своє життя ці істоти сприймають занадто буквально, перетворюючи повсякденні ситуації на театр абсурду.

Перед вами - збірка вебкоміксів американського художника й сценариста Нейтана Пайла, що підкорили мережу. Автору не потрібно жартувати, щоби розсмішити читача. В основі його гумору звичайнісіньке життя кожного з нас, лише під дещо іншим кутом", - ідеться в анотації.

Автор: MAL'OPUS
 

"Шараз-де" - MAL'OPUS

"Збірка творів від італійського класика мальованих історій Серджо Топпі, натхненна арабськими казками. Щоночі Шараз-де, яка з власної волі опинилася в полоні жорстокого царя Шагріяра, змушена втішати свого володаря нечуваними історіями. Шараз-де плете оповідки про добрих людей та злих духів, відважних воїнів та прикрих негідників, карколомні небезпеки та п'янкі насолоди. І все це для того, аби дожити до наступної ночі й розважити царя черговою розповіддю".

Автор: MAL'OPUS
 

"Голуб Геннадій" - MAL'OPUS

"Це історії про міське життя птахів від авторки Koro із Запоріжжя. Вони розгортаються навколо голуба-мізантропа Геннадія, який має складний погляд на життя й виділяється серед "сірого стада" своїх побратимів. Комікс здивує іронічним гумором та дасть змогу по-новому поглянути на пташину буденність".

Автор: UA Comix
 

"Курган" - UA Comix

"Брати по зброї. Клятва, яку не можна зламати. Прокляття роду, яке триває не перше століття. І чужа кров, яка має це припинити. Та нічого хорошого на цьому шляху не трапиться, окрім як вірної смерті. Та й хто сказав, що смерть - це кінець?

Ця історія трапилася неподалік Черкас восени 1638 року. Козацький кіш ладнав мушкети на лінії оборони перед боєм з Річчю Посполитою. Десь там, у круговерті подій двох побратимів чекала доля, страшніша від найзапеклішої битви".

Автор: UA Comix
 

"Арідник" - UA Comix

"Знаєте, хто такий Арідник? Прародитель Карпат, верховний дух Потойбіччя, повелитель полонинських духів, один з головних персонажів гуцульських легенд. Одну з таких легенд ми переповімо в мальописі "Арідник. Сотворення світу". В основі історії - бувальщини, зібрані Володимиром Шухевичем в етнографічному збірнику "Гуцульщина". В мандрівку з нами вирушать і добре знайомі герої, і невідомі. Українська міфологія здатна здивувати таким різноманіттям сюжетів і персонажів, що попереду нас чекає чимало відкриттів".

Автор: Northern Lights
 

"Ходячі мерці" - Northern Lights

"Світ, що нам знайомий - зник. Світ, в якому домінувала культура споживання та легковажності, замінив світ виживання та відповідальності. Епідемія апокаліптичних масштабів заразила всю земну кулю, змушуючи мертвих повстати та харчуватися живими. За лічені місяці цивілізації не стало: ніякого уряду, супермаркетів, пошти та телебачення. У світі, в якому правлять мертві - уцілілі мають нарешті почати жити.

Найкращий витвір Роберта Кіркмана. Саме комікс ліг в основу одного з найвідоміших серіалів, а також ігор та книг. Це постапокаліптична історія, що демонструє найтемніші думки людської свідомості та те, на що ми можемо перетворитися, вийшовши за межі зони комфорту".

Автор: ArtHuss
 

"Мальована анімація з Престоном Блером" - ArtHuss

"Аніматори перш за все повинні вміти малювати; хороший малюнок - наріжний камінь їхнього успіху", - стверджує автор і пропонує читачам найкращі зразки для практики. А паралельно з навчанням власне малюнку він дає поради щодо акторської майстерності, побудови сценарію й образу персонажа, роботи з ритмом. Як результат, вийшов максимально насичений і стислий навчальний курс - ознайомлення для новачків і підвищення кваліфікації для практиків.

Ця книга - справжня класика від майстра. У лаконічній формі викладено найважливіші правила доброї анімації, основи, що лишатимуться актуальними незалежно від розвитку технологій".

Автор: ArtHuss
 

"Заґмайстер і Волш. Краса" - ArtHuss

"У гонитві за функціональністю ми втрачаємо дещо важливе, дещо суто людське, вважають Стефан Заґмайстер і Джессіка Волш. На основі проведених досліджень і опитувань, а також власного досвіду та вподобань, автори уклали добірку розмаїтого красивого - будівель, меблів, книг, одягу, посуду, мальованих чи створених комп'ютерними інструментами зображень і фото. Чудовий мудборд для тих, хто хоче з'ясувати для себе, що ж таке краса".

Автор: TUOS Comics
 

"Ніч живого Дедпула" - TUOS Comics

"Дедпул прокидається від харчової коми й бачить, що зруйнований Нью- Йорк заповнений повсталими мерцями. Каллен Банн, сценарист культових "Дедпул винищує всесвіт Marvel" та "Дедпул убиває Дедпула", дарує нам один із найпохмуріших коміксів про Вейда Вілсона. Крутезний експеримент, який переносить навіженого Балакучого найманця у жорстокий світ зомбі-апокаліпсиса. Це вельми оригінальний комікс, який з фанатською любов'ю відтворює найпоширеніші кліше зомбі-горору й зіштовхує їх із абсурдністю Дедпула, створюючи унікальну суміш жаху й комедії".

Автор: LANTSUTA
 

"Аватар. Останній маг повітря" - LANTSUTA

"Перша книга українського видання у форматі Omnibus включає частини 1–3 Avatar: The Last Airbender - The Promise. А загалом серія буде налічувати шість книг.

На Вас чекає новий графічний роман, намальований у стилі анімаційного серіалу, за ліцензією Niсkelodeon та Dark Horse Comics. Це продовження неймовірних пригод Аанґа, що розпочинаються одразу ж після подій третього сезону мультсеріалу.

Аанґ та його друзі знову об'єднуються у новій захопливій пригоді. Коли план переселення колоністів із нації вогню, що жили в Королівстві Землі, не вдався, Лорд вогню Зуко та Король землі Куей опинилися на межі війни. У цей час Аанґ і Катара працюють заради досягнення миру між цими двома націями.

Історію написав лауреат премії Айзнера та номінант Національної книжкової премії Джин Луен Янґ у співпраці з творцями "Аватару" Брайяном Коніецко та Майклом Данте ДіМартіно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польська акторка завітає на Comic Con Ukraine

Comic Con Ukraine заснували 2018 року з метою створення якісної платформи, яка об'єднає усіх небайдужих до поп-культури та її розвитку в Україні.

На відвідувачів цьогорічного заходу чекатимуть Cosplay- та Cover Dance-шоу, найбільша в країні Алея художників, ігрові турніри, виступи музичних гуртів, виставки та фотозони. Серед зіркових гостей - польська акторка, модель і косплеєрка Гелена Манковська, британський письменник і сценарист Річард Морган.

Зараз ви читаєте новину «Чим зайнятися на фестивалі Comic Con Ukraine тим, хто любить читати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі