Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2012 18:23

Центр візуальної культури позбавили приміщення у Могилянці

Центр візуальної культури позбавили приміщення у Могилянці
Фото з сайту artukraine.com.ua

У понеділок 12 березня президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт заборонив проводити заходи у Староакадемічному корпусі університету. Саме там знаходиться Центр візуальної культури (ЦВК), навколо якого вже місяць розгоряється конфлікт.

Офіційна причина закриття — аварійний стан будівлі. Попри це у галерейних приміщеннях Староакадемічного корпусу планується розташувати бібліотечний архів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центр візуальної культури запрацював після скандалу з виставкою - "лайном"

"Наскільки ми зрозуміли зі спілкування з Сергієм Мироновичем Квітом, аварійним є лишень другий поверх. Перший поверх потребує певного ремонту, але, знову ж, за словами ректора, у цих приміщеннях давно планувалось розмістити колекцію рукописів і тому діяльність ЦВК тут має бути припиненою", - заявила Gazeta.ua в.о. директора ЦВК Інна Совсун.

Два тижні тому Інна Совсун замінила на посту директора Василия Черепанина. Останній добровільно погодився піти з посади. Пояснив, що не хоче, аби конфлікт між адміністрацією академії і ЦВК виглядав особистим протистоянням Черепанина і Квіта.

"Ми сприймаємо дії керівництва як фактичне унеможливлення роботи ЦВК і дуже шкодуємо про те, що адміністрація пішла на такі кроки", - додала Совсун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Києво-Могилянки про ляпас Табачнику: Нас намагаються підставити

Нагадаємо, 10 лютого президент Могилянки закрив виставку "Українське тіло", що експонувалась у ЦВК. Виставку назвав "лайном" і звинуватив у пропаганді порнографії. Тижнем пізніше Вчена рада академії призупинила діяльність Центру.

27 лютого під стінами Могилянки на акцію протесту зібралось більше сотні студентів та художників. Після акції Сергій Квіт заявив, що роботу Центру буде поновлено.

Останніми подіями у ЦВК були феміністична виставка "Жіночий цех" та презентація нового випуску часопису "Політична критика".

Зараз ви читаєте новину «Центр візуальної культури позбавили приміщення у Могилянці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі