вівторок, 14 лютого 2012 14:54

Частини Колізею руйнуються через морози

Частини Колізею руйнуються через морози

В Італії через утворення льоду і танення обвалилися фрагменти верхньої частини Колізею, повідомляє 14 лютого La Repubblica.

Амфітеатр, закритий на вихідних для туристів, відкриється не раніше четверга. Небезпека представляє не тільки можливе падіння фрагментів стін, але і лід, котрий покрив доріжки. Як повідомляє Corriere della Sera, вранці в неділю, коли влада збиралися відкрити Колізей, співробітник музею послизнувся, впав і зламав ногу, через що з відкриттям об'єкта довелося почекати.

Разом з тим інші археологічні пам'ятники, закриті через негоду, у вівторок знову відкрилися для публіки. У їхнє число увійшли терми Каракалли (маршрут по термам, однак, трохи змінився), римські форуми, Палатинський пагорб, Остія і Аппієва дорога.

Через велику кількість снігу в італійській столиці римська влада на кілька днів скасувала заняття в школах і заборонила пересуватися по місту на мотоциклах, проте до вівторка ці заборони були зняті. Незважаючи на закиди з боку опозиції, мер міста Джанні Алеманно запевняє, що в Римі добре впоралися з випавшим снігом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шматок стіни Колізею відвалився на Різдво

У стінах Колізею налічується близько трьох тисяч тріщин, і час від час від античного амфітеатру відвалюються фрагменти. Масштабна реставрація пам'ятника повинна початися в березні 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Частини Колізею руйнуються через морози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі