четвер, 11 жовтня 2012 11:30

Букмекери прогнозують, що "нобелівку" з літератури отримає Харукі Муракамі

Букмекери прогнозують, що "нобелівку" з літератури отримає Харукі Муракамі

Сьогодні лауреата представить, як завжди, постійний секретар академії - шведський письменник та історик Петер Енглунд.

За версією двох букмекерських компаній Ladbrokes і Unibet лідером як і раніше залишається Харукі Муракамі (Haruki Murakami). Також у першій п'ятірці гравців Ladbrokes угорський прозаїк Петер Надаш (Peter Nadas), ірландець Вільям Тревор (William Trevor), китайський письменник Мо Янь (Mo Yan), канадка Еліс Манро (Alice Munro).

Сума Нобелівської премії в кожній з номінацій становить в цьому році 8 мільйонів шведських крон (1,2 мільйон доларів США).

У минулому році нагороду вручили шведському поету Томас Транстремер.

Церемонія нагородження пройде за традицією в Стокгольмі 10 грудня в день смерті засновника Нобелівських премій - шведського підприємця і винахідника Альфреда Нобеля (1833-1896). Шведська академія була заснована в 1786 році королем Густавом III за прикладом французької для підтримки і розвитку шведської мови і літератури. У складі Академії - 18 членів, які обираються на свою посаду довічно голосуванням постійних членів академії.

Зараз ви читаєте новину «Букмекери прогнозують, що "нобелівку" з літератури отримає Харукі Муракамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі