середа, 18 жовтня 2017 15:59

Букерівську премію отримала книжка про мертвого сина президента

Букерівську премію отримала книжка про мертвого сина президента
Переможець Букерівської премії Джордж Сандерс Фото: Википедия

В Лондоні оголосили переможця Букерівської премії. Головною англомовною книгою 2017-го за її версією став роман "Лінкольн в Бардо" 58-річного Джорджа Сандерса. Це перший повноцінний роман вже визнаного автора короткої прози. Розмір премії становить 50 тис. фунтів, йдеться на сайті премії.

Книга базується на реальних подіях - однієї ночі 1862 року Авраам Лінкольн поховав свого 11-річного сина Віллі на кладовищі у Вашингтоні. Але хлопчик в романі потрапляє в "Бардо" - буддистський проміжний стан між життям і смертю. Він мертвий, але застряг на кладовищі і не може повністю прийняти смерть. У цьому дивному стані відчайдушно чекає на повернення свого батька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автор з Ямайки отримав Букерівську премію за роман про Боба Марлі

Сандерс народився в Техасі, живе в Нью-Йорку. Він став другим американцем, який отримав Букерівську премію за 49 років її існування. Боровся за перемогу з двома британцями, одним британо-пакистанським автором, і ще двома американцями.

Також до фіналу потрапили романи "4321" Пола Остера, "Елмет" Фіони Мозлі, "Вихід із Заходу" Мохсіна Хаміда, "Історія вовків" Емілі Фрідлунд і "Осінь" Алі Сміт.

9 млн шведських крон — майже 30 млн грн отримає цьогорічний лауреат Нобелівської премії з літератури 62-річний британець Кадзуо Ішіґуро.

Зараз ви читаєте новину «Букерівську премію отримала книжка про мертвого сина президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі