середа, 14 жовтня 2015 10:33

Автор з Ямайки отримав Букерівську премію за роман про Боба Марлі

Автор з Ямайки отримав Букерівську премію за роман про Боба Марлі
Фото: nv.ua

Лауреатом Букерівської премії за 2015 рік став житель Ямайки Марлон Джеймс за роман "Коротка історія семи вбивств", що оповідає про замах на музиканта Боба Марлі в 1970-е роки.

Джеймс став першим вихідцем з Ямайки, який потрапив у шорт-лист Букерівської премії. Журі були одностайними при виборі переможця.

Зазначається, що американський телеканал HBO вже купив права на екранізацію.

Також в шорт-лист номінантів увійшли:Том Маккарті ("Сатиновий острів"), Енн Тайлер ("Котушка голубих ниток"), Саньюв Сахота ("Рік пагонів"), Стану Янагихара ("Маленьке життя") і Шигозі Обіома ("Рибалки").

Букерівська премія є однією з найпрестижніших в англомовній літературі. Вона присуджується з 1969 року. Спочатку для її отримання автору необхідно було жити в одній із країн Співдружності націй (Великобританія і колишні колонії), Ірландії чи Зімбабве.

У 2013 році Фонд Букерівської премії вирішив присуджувати її незалежно від громадянства письменника. Єдина умова – книга повинна бути написана англійською мовою і опублікована у Великобританії.

Зараз ви читаєте новину «Автор з Ямайки отримав Букерівську премію за роман про Боба Марлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі