вівторок, 11 грудня 2018 09:37

Bohemian Rhapsody стала найпопулярнішою піснею століття

Bohemian Rhapsody стала найпопулярнішою піснею століття
Композицію Queen назвали піснею ХХ століття. Фото: mentalfloss.com

Пісня британської групи Queen Bohemian Rhapsody стала найпопулярнішою композицією XX ст. на стрімінгових сервісах.

Про це повідомляє Universal Music Group (UMG) у Twitter. Згідно з повідомленням, кількість прослухувань подолала позначку в 1,5 млрд разів.

Велику роль у цьому зіграв фільм "Богемна рапсодія", який вийшов на екрани 2018-го та номінований на премію "Золотий глобус".

Пісня Bohemian Rhapsody вперше вийшла в якості синглу 31 жовтня 1975-го. Це перша композиція Queen, яка увійшла до ТОП-10 у чартах Великої Британії та США. Також це єдина пісня в історії, яка двічі очолювала британські чарти на Різдво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легендарні KISS завершують кар'єру: з останнім туром приїдуть до Києва

Композиція тричі входила до списку Hot 100 від Billboard - після релізу 1975-го, у березні 1992-го і в листопаді 2018-го.

На початку листопада у прокат вийшла довгоочікувана і вже суперпопулярна стрічка "Богемна рапсодія" про життя легендарного музиканта Фредді Мерк'юрі та групу Queen. За свої прем'єрні вихідні фільм зібрав на домашніх екранах $50 млн. Картина відмінно показала себе і в міжнародному прокаті. "Богемна рапсодія" заробила $141 млн.

Зараз ви читаєте новину «Bohemian Rhapsody стала найпопулярнішою піснею століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі