неділя, 29 листопада 2020 08:30

"Богемну рапсодію" співали по 12 годин на день

"Богемну рапсодію" співали по 12 годин на день
Продюсери вважали, що пісня тривалістю 6 хвилин ніколи не стане хітом. Bohemian Rhapsody гурту Queen ж стала одним з найбільш продаваних синглів усіх часів. Фото: Pinterest

29 листопада 1975 року пісня Bohemian Rhapsody гурту Queen вийшла на перше місце в британському чарті. Протрималась в лідерах протягом наступних дев'яти тижнів.

Bohemian Rhapsody - шестихвилинна сюїта, що складається з декількох розділів без приспіву: вступ, сегмент балади, оперний перехід, хард-рокова партія і рефлексивна кода.

Пісню написав вокаліст Фредді Мерк'юрі, в своєму будинку в Лондоні. Запис почали 24 серпня 1975-го в Rockfield Studio 1, біля Монмута, Південний Уельс. До цього репетирували 3 тижні. Стільки ж записували. Учасники гурту виконували свої частини вокалу від десяти до дванадцяти годин на день. В деяких частинах містяться понад 180 різних повторень. Мерк'юрі грав на тому ж роялі, що й Пол Маккартні для Hey Jude.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Склали список найвидатніших акторів XXI ст.

Це перша композиція Queen, яка увійшла до ТОП-10 у чартах Великої Британії та США. Також це єдина пісня в історії, яка двічі очолювала британські чарти на Різдво.

До 1976-го продали мільйон копій синглу. У списку "500 кращих пісень" за версією журналу Rolling Stone займає 166 місце.

24 жовтня 2018-го в прокат вийшов фільм "Богемна рапсодія", розповідає про гурт Queen та Фредді Мерк'юрі. Номінували на "Оскар", де серед п'яти номінацій отримав перемогу в трьох: "Кращий актор", "Кращий звуковий монтаж" і "Кращий звук".

Зараз ви читаєте новину «"Богемну рапсодію" співали по 12 годин на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі