вівторок, 22 травня 2018 18:48

Білл Гейтс порадив 5 книжок для читання влітку

Білл Гейтс порадив 5 книжок для читання влітку
Засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс опублікував список з 5 книг, які він радить прочитати Фото: Gates Notes

Засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс опублікував список з 5 книжок, які він радить прочитати кожному цього літа.

Білл Гейтс у своєму блозі Gates Notes зазначає, що всі зазначені книги легко та швидко читаються.

"Коли я складав цей список з п'яти творів, якими ви, можливо, захочете насолодитися цього літа, я усвідомив, що деякі з них порушують великі питання. Що визначає генія? Чому погані речі відбуваються з хорошими людьми? Звідки походить людство і куди ми йдемо?" – наголосив Гейтс у своєму блозі.

У рекомендований список мільярдера увійшли 4 науково-популярні книги, а також художній роман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Праці Федора Вовка викликають розрив шаблону

"Леонардо да Вінчі" Уолтера Айзексона

Книга українською та російською мовами не видавалася. Вийшла 17 жовтня 2017 року. Входить у список 10 найпродаваніших книг на Amazon. Уолтер Айзексон спеціалізується на написанні біографій відомих людей. Цього разу він написав про італійського художника, скульптора, архітектора, анатома, натураліста, винахідника, письменника, музиканта Леонардо да Вінчі.

"Все трапляється через причину та інша брехня, яку я люблю" Кейт Боулер

Кейт Баулер - професор Школи духовності Дьюка зі скромним християнським вихованням. Спеціалізується на вивченні благоденства Євангеліє. Любить свою роботу, одружується, народжує сина. Тоді їй діагностують рак товстої кишки IV стадії. Кейт дуже хвора, і жодна кількість позитивного мислення не зменшить її пухлини. Автор занурюює читача в своє життя, де є друзі, церковні проповідники, родичі та лікарі. Пропонує свої непомітні, важкі спостереження про вмирання і способи, які навчили її жити.

"Лінкольн в бардо" Джорджа Сандерса

Роман отримав визнання літературних критиків і був удостоєний Букерівської премії 2017 року. Дія відбувається протягом однієї ночі 20 лютого 1862 року, в момент смерті Вільяма, сина президента США Авраама Лінкольна і після неї. Розгортається переважно в бардо - проміжному стані між початком вмирання і відділенням душі від тіла.

"Оригінальна розповідь: Велика історія всього" Девіда Крістіана

Орієнтуючись на визначені події, основні тенденції та глибокі питання про наше походження, автор книжки викриває приховані нитки, які пов'язують все - від створення планети до появи землеробства, ядерної війни та іншого. Розповідає про походження Всесвіту, початок життя, про появу людей і те, що може принести майбутнє. Розмірковує про наше місце в космосі.

"Фактичність: 10 причин, чому ми думаємо про світ і чому речі є кращими, ніж ви думаєте" Ханса Рослінга, Олі Рослінг і Ганни Рослінг Роннлунд

Професор міжнародного здоров'я та глобального феномена TED Ханс Рослінг з його двома давніми співавторами дав нове пояснення того, чому ви звикли сприймати світ фактами. Автори розкривають 10 інстинктів, які спотворюють наші уявлення - від тенденції розділити світ на чорне і біле, до того, як ми споживаємо інформацію, прогрес. Рослінг запевняє, що ця книга дає змогу реагувати на кризи та можливості майбутнього.

Письменник Остап Українець назвав 5 книжок, на які варто звернути увагу на цьогорічному "Книжковому Арсеналі".

Зараз ви читаєте новину «Білл Гейтс порадив 5 книжок для читання влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі