Ексклюзиви
пʼятниця, 05 серпня 2011 13:43

Біда Табачника, що він не мав щастя мати дружину-галичанку - Герман
5

Фото: Фото: Олександра Лісконог

Учора, 4 серпня в Івано-Франківському академічному обласному театрі ляльок ім. Марії Підгірянки за сприяння благодійного фонду Володимира Продивуса "Примирення" відбулася презентація книги Ганни Герман "Червона Атлантида".

На зустріч з політиком прийшли, за словами Герман "найсильніші чоловіки Прикарпаття", - голова ОДА Михайло Вишиванюк, народні депутати України Ігор Зварич та Василь Чуднов. Поміж них сидів і лауреат Шевченківської премії, депутат обласної ради, письменник Степан Пушик.

Михайло Вишиванюк з великим букетом троянд вийшов сказати слово подяки авторці за книжку, яку прочитав нещодавно ввечері.

"Це друга після Матіос книжка, яку я прочитав не відриваючись. У дитинстві я по кілька разів перечитував "Юрка Крука". Мені здавалося, що то написано про мене. А коли прочитав "Націю", то о 6 ранку зателефонував Марії. Вона спросоння не зрозуміла, що я кажу. А я їй "Маріє, через тебе я сьогодні цілу ніч не міг заснути", - сказав у короткому спічі Вишиванюк.

На що Герман відповіла: "А мені ви чомусь не зателефонували. Я ображена".

На прохання авторки на презентації про політику майже не говорили: "Я знаю, що політика уже всім набридла. Давайте поговоримо про вічне, про життя, про традиції наших предків, про святиню наших душ".

За її словами, вона спробувала зробити акварельні картини життя галичан, "бо то є особливі слова, традиції, звичаї".

Радник президента зауважила, що своїми творами хоче змусити людей читати й пізнавати справді українську мові. Адже, на її думку, сьогодні телерадіоефіри заполонила "залізна, перекладена роботами, холодна і бідна на слова мова". Таким чином робиться все, аби цю мову не хотілося вивчати.

"І не Табачника в цьому вина. Він дуже освічена, начитана людина. Єдина його біда, що він не мав щастя мати дружину-галичанку", - пожартувала Герман.

На завершення зустрічі, Анна Герман висловила думку, що є надія, що до 20-річчя Незалежності України Віктор Янукович узаконить президентську премію "Краща книга року".

Зараз ви читаєте новину «Біда Табачника, що він не мав щастя мати дружину-галичанку - Герман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі