Ексклюзиви
субота, 25 липня 2020 12:45

Безкоштовно покажуть українські фільми

Безкоштовно покажуть українські фільми
Актори Андрій Лідаговський (у центрі) та Ірма Вітовська у трагікомедії "Мої думки тихі" зіграли сина й матір. Стрічка отримала Національну кінопремію "Золота дзиґа" в чотирьох номінаціях. Зокрема, "Найкращий фільм"cinema.in.ua

25 липня в столичному парку Тараса Шевченка почне роботу літній кінотеатр. Розташується біля памятника Кобзарю. "Кіновернісаж просто неба" відкрили за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

"Націлений на промоцію та популяризацію українського кіно. У березні стаціонарні кінотеатри зачинились . З липня після гострої фази карантину кінотеатральний прокат знову працює, але з певними обмеженнями. Ця ситуація ставить українське кіно як галузь у несприятливі умови, , — коментує продюсерка проєкту та засновниця UP UA Studio Поліна Герман.

- "Кіновернісаж" повертає кращі фільми українського кіно останніх років глядачу. У програмі - ігрове масове кіно, авторські фільми, що виборювали призи на фестивалях, кінострічки режисерів-дебютантів, які визнані творчою перемогою, дитяче та документальне кіно. Для нас важливо якісно популяризувати українське кіно, адже ми й самі знімаємо фільми. Хочемо, аби українських акторів та режисерів легко впізнавали, щоб вони стали справжніми зірками, як голлівудські. Щоб глядач любив і дивився українське кіно. Всі покази безкоштовні, отже це дасть змогу багатьом вибрати собі фільм до душі та переглянути його на великому екрані в нашому кінотеатрі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус завадив виходу 3 основних блокбастерів Disney

Фільмом-відкриттям стане дебютна ігрова картина Антоніо Лукіча "Мої думки тихі". Це один з найгучніших українських фільмів 2019 року. Картина отримала призи на фестивалях у Карлових Варах та Одесі.

Українська кіноакадемія назвала трагікомедію "Мої думки тихі" найкращим фільмом.

Звукорежисер 25-річний Вадим отримав завдання з Канади записати голоси закарпатських тварин і птахів. Потрібні для відеогри "Ноїв ковчег". Канадські не підходять — надто задоволені. Українські — тривожніші, наче передчувають Великий потоп. Після успішного виконання зможе поїхати працювати за океан. У відрядження вирушає з матір'ю. Вона теж збирається емігрувати — нареченою в Італію, за сюжетом.

Стрічка також отримала "Золоту Дзиґу" в номінаціях "Найкращий сценарій", "Відкриття року" і "Найкраща жіноча роль" - Ірма Вітовська.

На "Кіновернісажі просто неба" фільм представить знімальна група.

Початко сеансу о 20:30.

"Кіновернісаж просто неба" працюватиме до 15 вересня щодня.

В липні покажуть такі фільми: "Заборонений", "Халепа на 5 baksiv", "Коли падають дерева", "Фокстер & Макс", "Припутні", "Герой мого часу".

Зараз ви читаєте новину «Безкоштовно покажуть українські фільми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі