понеділок, 24 грудня 2012 20:24

"Батьки хвилюються, щоб нарешті відпочила" - Злата Огневич

"Батьки хвилюються, щоб нарешті відпочила" - Злата Огневич
Злата Огневич раз на місяць цілий день ні з ким не розмовляє. Фото: dosugua.com

Із третьої спроби у національному відборі пісенного конкурсу "Євробачення" перемогла Злата Огневич. 2009-го її обійшла Альоша, 2010-го - Міка Ньютон.

Конкурс відбувся вчора, 23 грудня, у прямому ефірі Першого національного каналу. "Євробачення-2013" проходитиме у швецькому місті Мальме у травні.

Що відчували, коли нарешті перемогли?

Коли оголосили переможця, не відразу усвідомила, що це я. Сиділа чекала результату смс-голосування, не до кінця зрозуміла правила. А тут мене вітати починають. Коли зрозуміла, що перемогла - збожеволіла від радості, хоча і досі не до кінця усвідомлюю, що це сталось. Це був найщасливіший момент цього року.

Хвилювалися перед виступом? Усе-таки вже не вперше на цій сцені...

Я щоразу хвилююся перед виступом, і коли це не конкурс також. Перед виступом заплуталась у дротиках мікрофону, не могла налаштувати їх. Усі чекають, щоб я почала співати, розумію, що це прямий ефір - а я не можу.

Відбір на "Євробачення" - один із найскандальніших конкурсів у нашій країні. Незадоволених не було поки?

Ні, доки всі тільки вітають, тільки хороше говорять. Скандалу немає. Дуже щиро раділи за мене мої шанувальники. Якби не знала, наскільки підтримують українці, певно, вже не брала б участі цього року. Батьки дуже щасливі. Але хвилюються, щоб я нарешті відпочила. На честь моєї першої маленької перемоги команда подарувала дуже гарний перстень, всипаний феонітами. Після конкурсу всі разом поїхали у ресторан на набережній "Веранда". Але дуже спокійно посиділи, інтелігентно, бо всі сили залишили на сцені. Трішки поспівали, британські вокалісти привітали мене з Різдвом. Коли повернулася додому, вперше за останній час швидко й міцно заснула - просто відключилася. У ніч перед конкурсом взагалі майже не спала - хвилювалася.

На свята працюватимете чи відпочинете?

Зараз трошки відпочину і почну готуватися до конкурсу - найважливіше попереду, крила рано складати. Новий рік відзначатимемо разом із командою у Трускавці. Маю там роботу, але і на відпочинок часу вистачить. То вирішили всі разом там і зібратися. Також хочу влаштувати гастрольний тур Європою перед конкурсом, щоб познайомити з піснею. Ще у найближчих планах - зняти кліп на пісню "Тяжіння".

Маєте трішки хриплий голос...

Це не хвороба, від перевтоми і під час конкурсу змерзла страшно: приміщення величезне, його неможливо обігріти певно.

Як тримаєте голос у тонусі?

Треба постійно займатися. Співати на нерозігріті зв'язки - дуже погано. Найкращі ліки - це мовчання. Раз на місяць цілий день мовчу. Ходжу і мовчу.

Зараз ви читаєте новину «"Батьки хвилюються, щоб нарешті відпочила" - Злата Огневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі