Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2012 19:12

Автор Алладіна й Рапунцель пішов зі студії Діснея

Автор Алладіна й Рапунцель пішов зі студії  Діснея
Глен Кін. Фото з сайту news-cinema-news.blogspot.com/

Після 38 років роботи компанію Walt  її покинув аніматор Глен Кін - один з авторів відродження студії в 90-х роках минулого століття Про це повідомляє сайт Deadline.

Співпраця художника зі студією Діснея почалася в 1974 році. З того часу Кін брав участь у створенні таких діснеївських стрічок, як "Олівер і компанія", "Русалонька", "Красуня і чудовисько", "Аладдін", "Покахонтас" і "Тарзан". У більшості випадків Глен займався анімацією персонажів, проте у створенні деяких стрічок він також брав участь як співавтор сценарію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сальма Хайек зніме філософський мультик для дітей

Останнім спільним проектом студії Діснея і Кіна стала стрічка "Рапунцель: Заплутана історія" (оригінальна назва - "Tangled"), яка вийшла на екрани в листопаді 2010 року.

У заяві студії Діснея сказано, що в подальшому Кін продовжить працювати у сфері анімаційного кіно. При цьому не уточнюється, про які саме проекти йдеться.

Для всіх добровільна відставка Кіна стала повною несподіванкою. Сам Глен Кін повідомляє, що "після довгих роздумів" прийняв рішення "досліджувати інші області творчості".

Зараз ви читаєте новину «Автор Алладіна й Рапунцель пішов зі студії Діснея». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі