неділя, 18 березня 2007 12:25

Авангардну скульптуру сплутали з будівельним сміттям (ФОТО)

Високий суд Лондона зобов"язав транспортну компанію Fine Art Logistics виплатити більше 350 тисяч фунтів за те, що її працівники викинули скульптуру "Дірка і посудина II" відомого абстракціоніста Аніша Капура, прийнявши її за купу сміття. У таку суму суд оцінив збиток, який компанія нанесла швейцарському колекціонерові Офіру Шепсу.

Суд вважає, що скульптура, вага якої - 800 кілограмів, зникла на складі компанії, яка мала доставити її колекціонерові. Там йшли будівельні роботи і предмет мистецтва, створений з дерева і цементу, могли сплутати з будівельним сміттям.

Аніш Капур висловив глибокий жаль з приводу втрати творіння: "Це дуже важлива для мене робота. У той рік я зробив всього сім-вісім скульптур і гірко, що одна з них втрачена".

Британський скульптор індійського походження в 1991 році став лауреатом престижної художньої премії Тернера, а в 1990 році представляв Великобританію на венеціанському бієннале, повідомляє ВВС.

(на фото - одна зі скульптур Аніша Капура)


Зараз ви читаєте новину «Авангардну скульптуру сплутали з будівельним сміттям (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі