середа, 17 серпня 2011 17:41

Артхауз у 3D покажуть в українських кінотеатрах

Артхауз у 3D покажуть в українських кінотеатрах

15 вересня в український прокат вийде перший артхаусний фільм у 3D. Документальний мюзикл німецького режисера Віма Вендерса має назву "Піна".

Фільм-кінопоема присвячений одній з найбільш екстраординарних хореографів ХХ століття, Піні Бауш. Вона пішла з життя влітку 2009 року.

Задум режисера - прямо зі сцени легендарного танцтеатру Вупперталь, який створила Піна Бауш, слідом за танцюристами, перенести глядача у місця, які впродовж 35 років служили домом і серцем для творчості хореографа, повідомили у прес-службі компанії Артхаус Трафік.

"Я був певен, що 3D і танець створені одне для одного. І я не розчарувався" - розповів Вендерс.

Режисер товаришував із Піною Бауш з 1980-х років. Вона померла за кілька днів до початку зйомок фільму. Вендерс вирішив зупинити кіновиробництво, але танцюристи театру Піни Бауш наполягли на тому, щоби фільм з'явився.

Піна Бауш була відома своїм методом "запитання" - під час роботи над новою постановкою вона задавала питання своїм танцюристам, а вони відповідали їй танцем. У подібний спосіб Вім Вендерс попросив артистів ансамблю висловити в русі свої почуття до Піни.

Зйомки танцювальних постановок відбувалися як на сцені театру в Вупперталі, так і в самому місті - на перехрестях, залізничних переїздах, в покинутих будинках і порожніх басейнах. Крім цього, до фільму ввійшли інтерв'ю-спогади членів інтернаціональної танцювальної трупи Піни Бауш, і кілька архівних зйомок самої Піни.

В основі фільму - 4 найголовніші постановки Піни Бауш, які вона сама відібрала для цього проекту. Це "Кафе Мюллер" - танець зі столами й стільцями; культова "Весна Священна", яку танцюють на сцені, покритій торфом; монументальний "Повний місяць", до сценографії якого входить величезна скеля на пів-сцени, і "Контактхоф" - балет тілесних емоцій.

Прем'єра кінострічки відбулася на Берлінському кінофестивалі в 2011 році. У липні 2011 року "Піна", яку називають "першим твором мистецтва у 3D", була вперше показана в Україні на Другому Одеському міжнародному кінофестивалі.

Зараз ви читаєте новину «Артхауз у 3D покажуть в українських кінотеатрах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі