Ексклюзиви
пʼятниця, 09 листопада 2012 16:54

Японська художниця зробила 3D-книгу про Білосніжку розміром з долоню
6

Фото: Фото: litakcent.com

Японська художниця Yusuke Oono зробила тривимірну книжку про Білосніжку. Казка оформлена у вигляді незвичайної книги зі слайдами.

Розгорнувши книгу на всі 360°, ми отримуємо щось на зразок "паперового спектаклю". Фігурки Білосніжки і семи гномів, чаклунки і принца, карети з кіньми і королівського замку, лісових звірів і птахів, хатинки в лісовій гущавині і навіть отруєного яблука – всі ці ілюстрації до казки не намальовані на сторінках книги, а вирізані лазером. Тому казку можна не тільки читати або розповідати, а й показувати.

Розповідаючи про книгу, художниця каже, що їй подобається експериментувати, зокрема, шукати нові форми і способи роботи з простором і вимірюванням. Тому ця мініатюрна книга-діорама розміром з долоню стала однією з спроб сформувати тривимірний світ із двомірного.

Художниця впевнена, що гратися такою книгою сподобається не тільки дітям, а й дорослим, адже казки не мають віку, тим паче, коли їх оформлено подібним чином, і залучають читачів не тільки змістом, а й формою.

Казка про Білосніжку, вирізана лазером на сторінках паперової книжки, отримала першу премію в категорії "фрістайл" дизайнерського конкурсу You Fab 2012.

Зараз ви читаєте новину «Японська художниця зробила 3D-книгу про Білосніжку розміром з долоню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі