субота, 15 вересня 2012 15:54

Андрухович і Карпа відмовилися їхати на наступний Форум видавців

Андрухович і Карпа відмовилися їхати на наступний Форум видавців
Фото: gazeta.ua

Організаторка Львівського форуму Олександра Коваль планує попросити Віктора Януковича взяти наступний форум під свій патронат. З цього, у п'ятницю, 14 вересня у Львові розпочався круглий стіл на тему "Громадянин митець. Навіщо письменнику висловлювати політичну і/або громадянську позицію?" у рамках щорічного Форуму видавців.

Модератор обговорення запитала присутніх митців, як би вони відреагували, якщо це справді станеться наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Письменники і видавців поїхали представляти Україну в Лейпцигу

"У мене зразу виникає: "а хто наєхал, шо нужна такая криша?", - розсмішила зал Ірена Карпа. – Чесно, я швидше не приїхала б, ніж приїхала. Просто магія імені. Чим мені не подобається Янукович? Ну по-перше я не асоціюю дві речі – президент і Віктор Янукович. Я навіть не можу сказати пан Янукович, тому, що такі люди ображаються на таке і кажуть "ето у вас там пани і джентельмени". Я в принципі свою думку уже сказала з лизунцем".

"У нас команда Януковича за що б не бралася, тому приходиться капець, - сказав Сергій Руденко, журналіст, письменник. – І якщо вони візьмуться за ХХ Форум видавців, то я боюсь, що він може не відбутися. Або принаймні кошторис буде таким великим, що державний бюджет просто буде провалено. Зважаючи на гонорар письменника Віктора Януковича я собі уявляю, який буде кошторис форуму видавців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірена Карпа хоче показати голу дупу

Після цього Карпа швидко змінила свою думку.

"Я усе ж таки вирішила, що я приїду подивитися чи запросили спеціальних гостей Анну Ахмєтову й українського поета Чєхова", - розсмішила знову зал Карпа.

Андрухович їхати на форум під патронатом Януковича відмовився. "Ця новина застала мене зненацька, - сказав Юрій Андрухович. – Якщо це правда, що від Олександри Коваль надійшов такий лист, то це свідчить, що наші справи справді погані. Ця проклята влада бере за горло просто в останньому. Їм уже мало шахт і заводів. Вони просто лишають нас останньої свободи. Тобто Форум видавців їм теж цікавий, привласнити його. Це приблизно як запрошення Куркова на розмову з Азаровим: "Правітєльство проявіло заботу о літєратурє і прем'єр разгаварівал с видиющімся прєдставітєлєм украінского пісьмєнніцтва". Тобто це все їхня стилістика, яка полягає у тому, що все менше і менше суспільства і все більше холопів, які вже й кроку не зроблять без влади. Дозвольте нам провести форум. А не звернетеся, ми вам не дозволимо його провести".

Зараз ви читаєте новину «Андрухович і Карпа відмовилися їхати на наступний Форум видавців ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі