пʼятниця, 06 травня 2011 18:02

Андрій Курков зобразив Тимошенко і Януковича у кулінарному трилері

Автор: Фото: Ольга Каменєва
 

6 травня у Національній парламентській бібліотеці письменник Андрій Курков презентував нову книгу "Форель а-ля ніжність". До неї увійшли 8 повістей та оповідань і 40 публіцистичних творів.

На презентацію прийшло зо 5 десятків шанувальників творчості Куркова. Ведучим був письменник Андрій Кокотюха.

"Сьогодні на одному з російських каналів показують фільм за романом Андрій Куркова "Приятель покійника". Андрій переживає, що вкотре не може подивитися цю стрічку", - сказав Кокотюха на початку презентації.

"Книгу видали до мого 50-річного ювілею. Зробили її за 6 місяців. Обирав матеріал за принципом "живого комп'ютера". Постійно ламаються комп'ютери, руки не доходять їх відремонтувати. Ті, що збереглися, датуються 2007 роком. Вони і увійшли до книги. Є портрети політичних лідерів — Віктора Януковича, Юлії Тимошенко, Олександра Мороза та Віктора Ющенка", - розповів Андрій Курков.

Книжка вийшла у харківському видавництві "Фоліо" накладом 1,5 тис примірників. Андрій Курков дав назву збірці за повістю "Форель а-ля ніжність".

"Цей кулінарний трилер друкували лише французькою. Події розгортаються навколо ресторану, в якому зникає повар. Детектив починає розслідувати цю справу. Раніше хотів написати роман з кулінарними рецептами. Але подивився, що всі навколо це роблять, і відмовився від своєї ідеї", - поділився письменник.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Курков зобразив Тимошенко і Януковича у кулінарному трилері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі