Ексклюзиви
понеділок, 31 січня 2011 17:52

Американська кіноіндустрія переживає спад

Американська кіноіндустрія переживає спад

Американська кіноіндустрія пережила найгірший січень за останні 20 років, повідомляє The Daily Telegraph.

За даними видання, за місяць було продано 79 млн квитків - найгірший результат з 1990 року. Загальні збори фільмів, що вийшли у першому місяці 2011 року, склали 636,7 мільйона доларів. Для порівняння, в січні 2010 року сумарні збори кінострічок склали 939,9 мільйона доларів, частину з яких забезпечив "Аватар" Джеймса Кемерона.

На думку фахівців, падіння в відвідуваності зумовлено двома причинами. По-перше, в короткостроковій перспективі, у січні не виходило великих блокбастерів. У цьому році січень був присвячений номінованим на "Оскар" картинам, серед яких багато картин із невеликим бюджетом.

Іншою причиною падіння глядацького інтересу, що носить більш довгостроковий характер, називається велика кількість сіквелів. Так, в 2011 році на екрани вийде рекордна кількість сіквелів - 26, серед яких п'ять четвертих картин і п'ять стрічок з порядковим номером п'ять. Новий показник на 2 картини більше, ніж у 2003-му році, який був володарем звання року з найбільшою кількістю сіквелів (для порівняння, в 2010-му на екрани вийшло 19 продовжень).

На думку фахівців, 2011 рік може стати роком з найменшою відвідуваністю кінотеатрів в сучасній історії США.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Американська кіноіндустрія переживає спад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі