Ексклюзиви
понеділок, 17 червня 2013 09:15

Альбом рок-гурту Black Sabbath вперше за 43 роки очолив музичний хіт-парад

Альбом рок-гурту Black Sabbath вперше за 43 роки очолив музичний хіт-парад
Фото: Офіційний сайт Black Sabbath

Новий альбом британської рок-групи Black Sabbath "13" посів перше місце в британських чартах вперше з 1970 року, встановивши рекорд у тривалості перерви між попаданням на першу сходинку. Про це повідомляється на сайті Official Charts Company, яка займається складанням британських хіт-парадів.

Останній раз альбом Black Sabbath вибивався в лідери в британських чартах в жовтні 1970 року - це був другий їхній диск, який називався "Paranoid". За підсумками минулого тижня інший дебютант, альбом "BE" групи Beady Eye Лайама Галлахера, поступився лідеру в 13 тисяч копій і посів друге місце. На третьому опинився альбом "Time" Рода Стюарта.

Раніше рекорд по тривалості перерви між першими місцями в чартах серед британців належав саме Стюарту - останній раз його альбом ставав лідером в 1976 році.

"Я в шоці! Успіх цього альбому збив мене з ніг. Жодна наша платівка раніше не піднімалася так високо за такий короткий час", - зазначив лідер Black Sabbath Оззі Осборн. За його словами, у музикантів на кшталт них самих, Рода Стюарта і Елтона Джона є щось особливе, на відміну від сучасної "сфабрикованою гидоти". "Ми знаємо наше ремесло", - сказав музикант.

Платівка "13" стала першим студійним записом Black Sabbath з часів альбому "Forbidden" (1995), а також першим записом з вокалом Осборна після платівки "Never Say Die!" (1978). У записі диска крім вокаліста взяли участь ще двоє музикантів з класичного складу групи, Тоні Айоммі і Гізер Батлер, а також ударник Rage Against the Machine Бред Уилки. Альбом зустріли в цілому позитивно як слухаі, так і критики.

Зараз ви читаєте новину «Альбом рок-гурту Black Sabbath вперше за 43 роки очолив музичний хіт-парад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі