понеділок, 14 січня 2019 17:21

"Аквамен" побив рекорд

Автор: alphacoders.com
  Головну роль у супергеройському фільмі "Аквамен" зіграв Джейсон Момоа
Головну роль у супергеройському фільмі "Аквамен" зіграв Джейсон Момоа

Цими вихідними супергеройський фільм "Аквамен" зібрав $1 млрд у світовому прокаті, повідомляє Box Office Mojo. Це найкращий результат для кінофраншизи під умовною назвою Розширений всесвіт DC.

За сюжетом, Артур Каррі - дитя двох світів. Його батько - звичайний доглядач маяка, а мати - королева підводного царства Атлантиди. Артур має надлюдську силу, вміє дихати під водою та спілкуватися з рибами. Він живе серед людей і допомагає їм, рятує від небезпек під іменем Аквамен. Тим часом його брат принц Орм жадає захопити владу над всіма 7 підводними королівствами й піти війною на людей. Аквамен має зупинити Орма і врятувати обидва світи.

На сьогодні касові збори "Аквамена" становлять $1,020 млрд (28,6 млрд грн). Це перший із 6 фільмів кіновсесвіту DC, що перевищив мільярдну позначку у прокаті. І другий із усіх фільмів на основі коміксів DC після картини Крістофера Нолана "Темний лицар повертається", яка 2012-го зібрала $1,084 млрд.

"Аквамен" поcідає 5 місце у списку найкасовіших прем'єр 2018-го після "Месників: Війни нескінченності", "Чорної Пантери", "Світу Юрського періоду 2" та "Суперсімейки 2". Прокат стрічки продовжується.

Супергеройський екшен "Аквамен" зняв австралійський режисер Джеймс Ван, відомий за стрічками "Пила", "Закляття" і "Форсаж 7". Роль Аквамена виконав Джейсон Момоа. Також у фільмі зіграли Ембер Герд, Патрік Вілсон, Ніколь Кідман, Віллем Дефо і Дольф Лундгрен. Українська прем'єра відбулася 13 грудня 2018-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КіноМесники святкують ювілей

Розширений всесвіт DC - умовна назва кінофраншизи американської студії Warner Bros на основі коміксів видавництва DC Comics. Інша, новіша назва - Світи DC. Проте франшиза досі не має офіційного найменування.

Усього вийшло 6 фільмів серії. "Людина зі сталі" 2013-го, "Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості" та "Загін самогубців" 2016-го, "Диво-жінка" та "Ліга справедливості" 2017-го і "Аквамен" 2018-го. Наступна стрічка франшизи - "Шазам!". Прем'єра - 4 квітня 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «"Аквамен" побив рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі