вівторок, 29 березня 2011 17:14

Актриса Раїса Недашківська передбачає майбутнє за віршами Ліни Костенко

Актриса Раїса Недашківська передбачає майбутнє за віршами Ліни Костенко

Вчора у столичному театрі ім. І.Франка відбулася церемонія вручення театральної премії "Київська пектораль". За лаштунками актриса Раїса Недашківська пропонувала тягти всім охочим записки із передбаченнями. Їх нарізала з віршів Ліни Костенко.

"Це давнішня традиція. Весною завжди пекли жайворонки, коли птиці повертались з теплих країв. І вкладали в них записки, але тільки з добрими побажаннями. Традицію нам привела Марія Ростиславівна Капніст. Коли за радянської влади вона сиділа в тюрмі, то робила такі записки. Навіть в хліб їх загортала. Останній рік її життя (1994 — ред.) я провідувала Марію Ростиславівну в лікарні. А там шість чоловік в палаті було. Вона каже: давай записки зробимо для всіх. Вона зробила ці записки і кожна людина усміхнулася, уявляєте", - сказала вона.

Актриса розповіла, що робить "жайворонки" із записками на свята і дні народження.

"Наприклад, минулого року режисер Михайло Іллєнко плавав на човні через Атлантику. Коли він доплив до Бразилії, якраз був день народження Ліни Костенко. Він їй з островів подзвонив, привітав. Я прийшла з жайворонком і кажу: давайте витягнемо Міші записку. Витягли і прочитали "вітру не буде, треба гребти руками". До речі, як вони вздовж Аргентини пливли, їм таки прийшлось гребти руками. Тобто ці записки магічні. Колись в планетарії одні молодята сиділи, а їм попалась записка: щастя поруч. Вони подивились одне на одного і поженились", - розповіла Недашківська.

Зараз ви читаєте новину «Актриса Раїса Недашківська передбачає майбутнє за віршами Ліни Костенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі