Ексклюзиви
середа, 07 лютого 2018 17:16

Якщо жінці за сорок, дива не станеться: огляд фільму "Колесо чудес"

14 лютого в український прокат вийде драматичний фільм Вуді Аллена "Колесо чудес". Gazeta.ua пропонує свій огляд прем'єри.

Довгонога блондинка в жовтій сукні з глибоким декольте збентежено плететься по незнайомій місцині — парку розваг. Шукає свого батька, якого не бачила 5 років. Насправді, спокійно не бачила б ще стільки ж, якби не маленьке "але". А саме головорізи, які за наказом її колишнього чоловіка мають її вбити.

Керолайн — кучерява панянка, у якої в голові теж "кучеряво". Замість отримати освіту, чи хоча б закінчити школу, в 17 біжить заміж за заможного бандита. А далі — шуби, діаманти і зима на теплих узбережжях. Та поліція, яка притискає дівчину до стінки, швидко змінює її пріоритети. Красуня, як яблуко роздору, перевертає життя відразу трьох людей: свого батька Хампті, мачухи Джині та її молодого коханця Міккі Рубіна.

Автор: kinoafisha.ua
  Кадр з фільму "Колесо чудес"
Кадр з фільму "Колесо чудес"

Вуді Ален показав трагедію нереалізованої жінки, що весь час приймала неправильні рішення, а зараз гостро відчуває наближення старості. Загалом криза середнього віку по жіночому. Джинні — втомлена життям, легковажна особа. Сама п'є скотч, що ховає від некоханого чоловіка-алкоголіка, закидається таблетками від головного болю і давно думає покінчити з життям. Ненавидить свою роботу офіціантки, і зі сльозами на очах змахує пилюку з костюмів, в яких грала маловажливі ролі на провінційних сценах. Роль Джині виконала зірка оскароносного фільму "Титанік" Кейт Вінслет. Ті, хто пам'ятають її ще з тих часів будуть вражені трансформацією, бо впізнати акторку дуже важко. Розі з "Титаніка в "Колесі чудес" - зів'яла квітка.

Автор: kinoafisha.ua
  Кадр з фільму "Колесо чудес"
Кадр з фільму "Колесо чудес"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекло в раю: огляд на фільм "Субурбікон"

Джастін Тімберлейк зіграв красунчика Міккі. Романтичний драматург, який не бачив у світі нічого гарнішого, ніж нічне небо Бора-Бора. Ален використав відомий, але добре діючий прийом. Міккі розмовляв з глядачем нампряму, дивлячись в камеру. Він відразу повідомляє, що це його історія, і виступає у ролі розповідача. Міккі спить з Джині, знаючи, що та має чоловіка і дитину. Це його цілком влаштовує, бо брати відповідальність за життя жінки на себе йому "стрьомно". Та свіжа кров, у вигляді Керолайн бентежить думки Міккі. За декілька зустрічей він вирішує, що закохався.
Автор: kinoafisha.ua
  Кадр з фільму "Колесо чудес"
Кадр з фільму "Колесо чудес"

Історія шлюбу Хампті і Джині, схожа на казку "Дідова дочка і бабина дочка". Відновивши відносини з дочкою, чоловік намагається налагодити її життя, віддавши у вечірню школу, витрачаючи на неї всі заощаджені гроші. Джині ж хоче, щоб той більше піклувався про її сина, який явно потребував допомоги. Хлопець збігав зі школи в кіно, крав гроші і постійно розводив костри. Палив скрізь — на пляжі, в закинутих будівлях і навіть в офісі психолога. Таким чином справлявся з відсутністю справжнього батька, який покинув їх сім'ю, коли той був немовлям.

Автор: kinoafisha.ua
  Кадр з фільму "Колесо чудес"
Кадр з фільму "Колесо чудес"

"Колесо чудес" - особлива насолода для зору і слуху. Вуді Ален великий прихильник класичної і джазової музики, це помітно зі звукових доріжок цього фільму. Стилістика США 1950-х відчувається у кожному образі, навіть випадковому відпочивальнику на пляжі, чи перехожому в лівому крайньому куті екрану. Окремо заслуговує уваги гра світла. Помаранчевий, соковитий колір заливає Джині та Міккі під час сексу, й за секунду перетворюється в темно сірий, коли жінка зізнається, що одружена. Фільм схожий на пухнасту цукрову вату, в яку випадково додали лимонної кислоти.

1 лютого в український прокат виходить фантастична антиутопія Олександра Пейна "Зменшення". Gazeta.ua пропонує свій огляд прем'єри.

Зараз ви читаєте новину «Якщо жінці за сорок, дива не станеться: огляд фільму "Колесо чудес"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі