четвер, 17 травня 2012 18:47

"Якщо вона погодилась, значить знала на що йде" - про нове призначення племінниці міністра

Колишня редакторка журналу "Українська культура" Марія Хрущак побажала успіху своїй наступниці на цій посаді. Нею стала 23-річна Оксана Гайдук, племінниця міністра культури Михайла Кулиняка. Вона нещодавно закінчила Інститут журналістики при університеті ім. Т. Шевченка, а перед тим — школу у місті Кузнецьк Кемеровської області в Росії. Досвіду роботи на подібних посадах не має.

"Якщо вона погодилась, значить знала на що йде і розуміла яка це відповідальність", - зазначила Хрущак.

"Українська культура" - один з найстаріших культурологічних журналів України. Засновником видання є міністерство культури. За оцінками експертів, є єдиним підвідомчим журналом, який різнобічно висвітлює явища в українській культурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністра культури України оголосили ворогом української культури

Про нове призначення стало відомо 15 травня на презентації 1000-го номеру журналу.

Нагадаємо, 24 квітня редакція видання заявила про звільнення у повному складі після випуску останнього на знак протесту проти недостатнього фінансування журналу.

Марія Хрущак переконує, що це не було сплановано. "Пішла я, а колектив пішов за мною", - резюмує колишня редакторка.

На питання чого чекати від нового керівництва Хрущак не змогла відповісти. Лише делікатно зазначила, що посада редактора є менеджерською і полягає в організації роботи. Вона має надію, що Оксана Гайдук не змарнує досягнень, зроблених попередньою редакцією.

"Я їй бажаю знайти достойну команду і серйозних авторів, - сказала Марія Хрущак. - Бажаю нічого не боятись і любити свою справу та молоду українську культуру, тому що вона справді дуже цікава й наповнена талановитими людьми. Нам все це було цікаво аналізувати і ми будемо продовжувати це робити. Ми ввели багато нових рубрик — від сучасних до соціології культури. Ми зробили рубрику діти. Тобто якщо вони в цьому напрямку будуть працювати, я буду рада. Я за те, щоб у нас в країні було багато культурологічних видань, щоб було з чим порівняти. Нехай ці проекти спробують робити люди молодші, ніж я. Але Оксані доведеться дуже багато працювати, тому що робота в медіа — це праця день і ніч. Тому бажаю сил, натхнення і успіхів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни вимагають залишити Андріївський у спокої, а в КМДА звинувачують Кулиняка

За її словами, колишні співробітники "Української культури" тепер матимуть можливість втілити у життя нові проекти, які були неможливими під грифом міністерства.

"За останній рік ми отримали дуже багато ідей, підтримки і пропозицій. Єдине що, ці меценати не особливо хотіли працювати з Міністерством культури і тепер ми спробуємо створити таку групу людей, які хочуть підтримати культурологічне видання і почати новий проект. Я думаю, що він може з'явитися у серпні", - зазначила Марія Хрущак.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо вона погодилась, значить знала на що йде" - про нове призначення племінниці міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі