середа, 28 грудня 2016 13:45

Як вижити негероям у героїчні часи показали в українській стрічці
4

Взимку 2017 року на екрани вийде українська психологічна драма "Стрімголов" режисерки Марини Степанської.

Дія фільму відбувається 2014 року в Києві. Головна героїня винаймає квартиру на київській Троєщині. Планує виїхати до Берліна. Антон - 27-літній музикант-вундеркінд. Він щойно повернувся додому після лікування алкогольної залежності. Їхня зустріч змінює всі плани на майбутнє. Хлопцю приносять повістку. Закохані планують втечу.

"Це фільм про постмайданне покоління молодих українців. У моїх 27-річних негероїв в умовах "героїчного часу" новий життєвий етап збігається з новим етапом в житті України. Їм потрібно робити непростий вибір. Зокрема й про те – жити тут чи поїхати закордон", - каже режисерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український бойовик коштував 20 млн грн

Стрічку зняли за сценарієм самої режисерки. Зйомки відбувалися у Києві. В кадрі можна впізнати швидкісний трамвай на Борщагівці та трамвай-"метро" на Троєщину.

"Мама нашого героя живе в розкішній "сталінці" з високими стелями, але водночас абсолютно "убитій" і захаращеній всередині. У квартирі не робили ремонт з 1980-х. Ця жінка не змінювала нічого й у своїй голові з 1980-х", - каже Марина Степанська.

Бюджет стрічки 26,5 млн грн. Її повністю профінансувала держава. Фільм виграв восьмий конкурсний відбір кінопроектів Держкіно. Його представили на Зимовому кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю-2016.

У травні 2017 року на екрани вийде українська драма "Коли падають дерева" режисерки Марисі Нікітюк. Картина отримала підтримку Державного агентства України з питань кіно.

Зараз ви читаєте новину «Як вижити негероям у героїчні часи показали в українській стрічці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі