Ексклюзиви
вівторок, 29 вересня 2020 00:46

Ахтем Сеітаблаєв зняв серіал про ветеранів АТО

Ахтем Сеітаблаєв зняв серіал про ветеранів АТО
Канал ICTV готує прем'єру серіалу "Доброволець" від режисера "Кіборгів" і "Захара Беркута" Ахтема Сеітаблаєва. Розповідає про бійців АТО, які формують спецзагін, щоб протистояти терористам у Києві. Фото: ICTV

Режисер Ахтем Сеітаблаєв зняв детективний екшн-серіал "Доброволець". Присвячений темі адаптації ветеранів до життя на мирній території.

Головний герой – доброволець, колишній командир роти розвідки Дмитро. Під час виконання бойового завдання загинула вся його команда, і лише йому вдалося вижити. Переживаючи психологічну травму, намагається адаптуватися до мирного життя. Дізнається, що у Києві готується теракт. Разом із командою добровольців намагається спіймати організаторів злочинної змови, за сюжетом.

"Останні років 8-7 актуальна тема людини в кордонних умовах. Чи то війна, чи то депортація, чи то вирішення питань, пов'язаних із власною безпекою, життям близьких людей, - каже Ахтем Сеітаблаєв. - Можливо, це моє відчуття часу. Можливо, збіг обставин. Та коли цей сценарій потрапив до мене, у мене виникло відчуття, що це якраз та територія, на якій ми можемо поговорити на серйозні теми".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трейлер антиутопії "Номери" виклали у мережу

Добровольця Дмитра втілив актор, учасник АТО 2014-2015 років Олег Шульга, відомий за головною роллю у фільмі "Позивний "Бандерас".

"Проєкт заручився підтримкою благодійної організації Veteran Hub. У титрах до кожної серії надаватимуть контакти для допомоги бійцям та членам їхніх сімей. Кожен може звернутися за психологічною і юридичною підтримкою, допомогою у працевлаштуванні та з іншими проблемами. Крім цього, Veteran Hub готовий надавати консультації з усіх питань, пов'язаних із військово-ветеранської тематикою", - йдеться в анонсі.

Прем'єра серіалу відбудеться 29 вересня о 21:30 на телеканалі ICTV. Заплановано 6 серій.

Серіал "Доброволець" створено за підтримки Українського культурного фонду.

Зараз ви читаєте новину «Ахтем Сеітаблаєв зняв серіал про ветеранів АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі