четвер, 29 серпня 2013 11:15

Адам Сендлер розмовляє з оленями, а Франсуа Озон закохався в повію - огляд кінопрем'єр 29 серпня

Останній літній вікенд приніс на українські екрани всього три нові стрічки. Емоційно-еротична французька мелодрама "Молода і прекрасна", яка цього річ приймала участь в основному конкурсі Каннського кінофесту. Шалена молодіжна попкорн-комедія "Однокласники 2", а також містичний фентезі-бойовичок "Смертельна зброя".

Молода і прекрасна

"Це була просто гра… В процесі я нічого не відчувала, проте коли я пригадувала це дома чи у школі – хотілося ще…" - розповідає про свої пригоди молодої повії головна героїня стрічки.

У стрічці показується рік життя сімнадцятирічної француженки Ізабель. Влітку, одразу після шкільного випускного їй збивають вінок. Восени, вже встигши призвичаїтись до дорослого життя, вона починає займатись проституцією. Вона робить це не задля заробітку – таким чином вона намагається розібратися в собі. Разом з тим, як вона дорослішає – міняються її стосунки з матір'ю. І взимку вона стає вже абсолютно іншою людиною. Ну, а весна змусить дівчину переосмислити останній рік свого життя.

"Як і у випадку з більшістю робіт плодовитого Озона, в картині "Молода і прекрасна" є певна невловимість, коли під час перегляду складається враження, ніби фільм кудись випаровується" - Time Out New York.

Однокласники 2

"Твоя мама приїхала… вона сердита" - шепотить герой Адама Сендлера своїй дружині, побачивши оленя у себе в кімнаті.

Школа лишилась далеко позаду, однак старі друзі-однокласники не забули один про одного. Вони знову зустрічаються, щоб провести разом кілька перенасичених веселощами днів. Хтось з них досяг вершин, а хтось так і лишився простаком. Одні геть змінилися і стали серйознішими, а інші зберегли підлітковий запал. Однак коли вони збираються в своєму рідному містечку – в кожного з них знову просинається відчайдушна енергія і жага до пригод. Словом, зустріч цих друзів – бомба уповільненої дії. І глядачам не доведеться чекати до кінця фільму, щоб побачити, як вона вибухне.

"Ця стрічка без глибокого змісту, проста і пряма: на екрані твориться хаос, геть позбавлений смаку. До того ж він не змушує глядача емоційно відгукнутися" - New York Times.

Смертельна зброя: Місто кісток

"Твоя мама була мисливицею за тінями. Як він і як ти…" - пояснюють головній героїні дивні події, що почались у її житті.

Дія фільму розгортається в Нью-Йорку. Головна героїня, що вважала себе звичайнісінькою дівчиною, одного дня дізнається, що належить до стародавнього роду Сутінкових Мисливців. Ця таємна каста воїнів захищає наш світ від демонів. Коли якась істота, що походить з темних сил, вбиває матір головної героїні – дівчина вирішує їм помститися. З цього моменту її життя наповнюється пригодами, небезпекою, інтригами і, нарешті, новими друзями, які також належать до містичної касти.

"Навіть багатий і похмурий антураж. Навіть вражаюча комп'ютерна графіка. Навіть дійсно професійні актори. Ніщо не рятує цю стрічку від банальності. Тож незадовго після її перегляду ви навряд чи про неї згадаєте" - ScreenRant.

Зараз ви читаєте новину «Адам Сендлер розмовляє з оленями, а Франсуа Озон закохався в повію - огляд кінопрем'єр 29 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі