неділя, 16 липня 2017 08:49

Ада Роговцева відзначає 80-річчя

Ада Роговцева відзначає 80-річчя

Українська акторка театру і кіно Ада Роговцева відзначає сьогодні 80-річний ювілей.

Заслужена артистка й герой України Ада Роговцева (Роговець) народилася в Глухові на Сумщині. Дружина українського актора Костянтина Степанкова.

Закінчила Київський театральний інституті імені Івана Карпенка-Карого. З 1958 року — артистка Київського національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки, де пропрацювала понад 35 років.

Після відходу з Київського національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки гастролює з концертними програмами та камерними театрами. У Київському академічному театрі драми і комедії на Лівому березі грає у виставах "Рожевий міст" та "Вася повинен зателефонувати", які поставила донька Роговцевої Катерина Степанкова.

Зіграла в більш ніж 50 фільмах і стільки ж ролей в театрі.

Професор Національного університету культури, викладає в Київському театральному інституті ім. І. К. Карпенка-Карого. Одна з учениць Ади Миколаївни, Галина Кияшко — досить відома українсько-нідерландська акторка, телеведуча, фотомодель. Є членом Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка (з грудня 2016).

Під час російсько-української війни активно допомагала бійцям АТО, виступала з концертами перед воїнами АТО, організовувала збір коштів на шпиталь для українських військових і зібрала 52 тисячі на лікування поранених, за що у вересні 2015 в Росії проти неї було порушено кримінальну справу

Зараз ви читаєте новину «Ада Роговцева відзначає 80-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі