Ексклюзиви
середа, 18 травня 2022 11:31

"А Пушкін що зробив?": створили бот, який пояснює, чому перейменовують вулиці та зносять пам'ятники

"А Пушкін що зробив?": створили бот, який пояснює, чому перейменовують вулиці та зносять пам'ятники
Волонтери створили Telegram-бот з інформацією, навіщо зносити пам'ятники діячам та перейменовувати вулиці, названі на їхню честь. Фото: t.me/cancel_pushkin_bot

Українські волонтери створили бот у Telegram, завдяки якому можна дізнатися інформацію про діячів, чиї пам'ятники хочуть демонтувати, а вулиці, що названі на їхню честь - перейменувати.

Бот називається "А Пушкин вам что сделал?". Про це йдеться на його сторінці.

У ньому можна ввести прізвище діяча, щоб бот надав інформацію про нього. Вона містить дані про те, чому він заслуговує або не заслуговує на вшанування в Україні.

Також виводиться перелік міст, де є пам'ятники або вулиці на його честь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перейменування станцій метро в Києві: історик заявив про фальсифікацію в голосуванні

За словами авторів, бот "наводить аргументи стосовно перейменування вулиць та демонтажу пам'ятників".

Крім того, перелік діячів можна знайти у меню. Базу даних постійно оновлюють, а найближчим часом планують додати пошук за містами.

Київська влада готується перейменувати вулиці столиці, які пов'язані з країною-агресором Російською Федерацією та її союзником Білоруссю, а також прибрати пам'ятники і пам'ятні знаки, пов'язані з РФ та СРСР. Всього ідентифікували майже 300 вулиць та 60 пам'ятників.

Зараз ви читаєте новину «"А Пушкін що зробив?": створили бот, який пояснює, чому перейменовують вулиці та зносять пам'ятники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі