Ексклюзиви
субота, 24 жовтня 2015 17:00

"Я, хоча й доросла, але дуже люблю дитячі фільми" - Марина Порошенко в перший день "Молодості"

Автор: President.gov.ua
 

- Знаєте, що може бути гіршим ніж війна? Вибори! - розповідає директор кінофестивалю Молодість Андрій Халпахчі про можливу зміну локації фестиваля наступного року. Київ виділив фестивалю 200 тисяч гривень, коли Одеса для Одеського міжнародного кінофестивалю дала мільйон. За словами Халпахчі, Молодість знаходиться в пошуках іншого міста, де культурна політика краща. Але 24-го жовтня цьогорічний фестиваль розпочався дитячою програмою "Молодість - дітям". В кінотеатрі Сінема Сіті відбулось урочисте відкриття за участі Першої леді країни Марини Порошенко.

- Дуже важливо, щоб діти зростали на гарних прикладах. Я вдруге відкриваю Молодість дітям. Це вселяє надію в серце, що в нашій країні все змінюється на краще. Діти зростають. Вони вчаться відрізняти добро від зла, друзів від ворогів, і важливо, щоб дорослі були поруч, щоб вони стали гарним прикладом для них, - розповідає Марина Порошенко. - Таке кіно має виховальний напрямок. Кожного року десь біля 10 дитячих фільмів показується в рамках програми "Молодість - дітям". Сьогодні подивимось німецьку казку про те, як діти перемагають свої страхи й протистоять злу. Я відкрию таємницю: я, хоча й доросла, але дуже люблю дитячі фільми.

На відкриття Марина Порошенко прийшла без власних дітей. Зауважила, що вони зараз навчаються й в них мало вільного часу. Перша леді країни привітала Андрія Халпахчі з 45-річним ювілеєм фестивалю й подарувала годинник.

Фільмом-відкриттям стала німецька стрічка "Корона Аркуса" режисерки Франциски Польманн.

- "Корона Аркуса" розповідає про злу королеву, в якої є діамантова корона. Королева має особливість:може перетворити будь-що та будь-кого на камінь. В цій казці ви побачите двох дітей, які врятують місто, - розповідає Франциска Польманн.

Програма "Молодість — дітям" проводиться вже втретє. Вона розрахована на дітей віком 10-14 років. З 24-го жовтня по 1-е листопада можна подивитись фільми дитячої програми. Всі вони йтимуть в Сінема Сіті. Символічна вартість дитячого квитка — 1 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Я, хоча й доросла, але дуже люблю дитячі фільми" - Марина Порошенко в перший день "Молодості"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі