середа, 09 травня 2018 15:10

"Я боюся дивитися українське кіно з інтимними сценами" - Вітовська

"Я боюся дивитися українське кіно з інтимними сценами" - Вітовська
Ірма Вітовська вважає, що найцікавіше - грати людину в момент зламу. Фото: Сергій Старостенко

У фільмі "Таємний щоденник Симона Петлюри" Ірма Вітовська зіграла роль Ольги - дружини головного отамана військ УНР. Її персонаж розкриває, який Петлюра вдома.

Про роботу у цій картині актриса розповіла в інтерв'ю gazeta.ua.

"У "Щоденнику" є постільна сцена. Я боюся дивитися українське кіно з інтимними моментами, жмурюся - ми так довго не вміли цього робити. Тут її вирішили правильно. Цей момент для мого персонажа кульмінаційний. Зустрічаються у готелі в Парижі. Життя перетворилося в постійну хованку, боязнь. Ольга каже: "Я виходила не за отамана, а за хлопця, який гарно співав і мені подобався". Є слабина жінки, яка втомилася. Коли Муравйов (командир загонів Червоної гвардії, організатор масових убивств в українській столиці 1918 року. - gazeta.ua) стоїть під Києвом, вона говорить: "Усі їдуть!" Ніби підбиває його тікати. А потім осікається - розуміє, кому вона це каже. Грати людину в момент зламу - найцікавіше", - каже Ірма Вітовська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Іноді лаюся і запорюю дублі" - Володимир Горянський зіграв шефа поліції у новому скетчкомі

"Таємний щоденник Симона Петлюри" зняв режисер Олесь Янчук, із яким у Вітовської вже був досвід співпраці.

"Я не відмовляю Олесю Спиридоновичу Янчуку. Дебютувала у його "Нескореному" 2001 року - зіграла зв'язкову Нюсю із Грицем Гладієм. Дуже театрально грала, перегравала. Наш український кінематограф взагалі цим хворів. Потім знялася у його "Залізній сотні", у стрічці "Владика Андрей". І от зараз - зіграла дружину Петлюри", - каже актриса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 30 українських фільмів, які виходять у прокат у 2018-му

Зйомки відбувалися в Україні - у Львові, на Київщині та на території кіностудії Довженка, а також у Парижі. Головні ролі виконали: Сергій Фролов, Ірма Вітовська, Богдан Бенюк, Євген Нищук, Тарас Жирко, Вікторія Янчук, Роман Мацюта, Юрій Одинокий.

"Цей фільм розкриває правду про постать Петлюри, який на ціле століття був спаплюжений радянською пропагандою. З нього зробили погромника, антисеміта. Наш фільм розповідає, що це було зовсім не так", - розповідав Олесь Янчук.

Повну версію інтерв'ю з Ірмою Вітовською читайте тут.

"Таємний щоденник Симона Петлюри" — український історично-біографічний фільм. Держкіно виділило на стрічку 23,6 млн грн - половину від вартості виробництва. Сюжет охоплює період життя Симона Петлюри, коли той перебував на еміграції у Парижі, до того дня, коли його вбив московський кілер Самуїл Шварцбард. Історія розповідає про план знищення Петлюри і останні дні його життя.

Вихід стрічки на екрани заплановано на осінь 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «"Я боюся дивитися українське кіно з інтимними сценами" - Вітовська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі