субота, 03 березня 2018 21:46

9 фортепіано розставлять по всьому місту

9 фортепіано розставлять по всьому місту
У Харкові пройде фестиваль класичної музики Kharkiv Music Fest Фото: Прес-служба

З 14 по 29 березня У Харкові пройде фестиваль класичної музики Kharkiv Music Fest.

В рамках фестивалю пройдуть 7 концертів музики у 3-х концертних залах: ХНАТОБ, великий і малий зали та Харківська філармонія. У програмі - симфонічні твори українських, європейських, американських композиторів. Твори виконають солісти і диригенти з Австрії, Німеччини, Польщі, США та України – зі Львова, Києва, Дніпра, Одеси та Харкова.

KharkivMusicFest ініційований зіркою класичної музики диригентом і піаністом, харків'янином Станіславом Христенко.

"Ми спілкуємося з молоддю. Хочемо, щоб фізіотерапевт, який не знає жодної ноти, знав усі твори Баха. Щоб власник пекарні запрошував до себе додому гостей і проводив для них концертну серію. Щоб програміст після важкого робочого дня йшов в спеціальну кімнату і гратв класичну музику на роялі. Ми робимо фестиваль для того, щоб музиканти не тільки не їхали, а навпаки - приїжджали сюди", - каже Станіслав Христенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виступ "Кому Вниз" відкриє серію концертів культових українських виконавців

Протягом усього фестивалю на 9-ти локаціях міста знаходитимуться 9 фортепіано, подарованих харків'янами та розмальованих відомими харківськими художниками. Старт проекту відбудеться перед концертом-відкриттям 14 березня. Всі інструменти зазвучатимуть одночасно разом у ХНАТОБ ім. Лисенка. На цих інструментах-інсталяціях зможуть грати всі охочі, а у вихідні відбуватимуться заходи за участю учнів музичних шкіл. По завершенні фесту інструменти передадуть до дитячих освітніх та культурних закладів.

27 березня в Будинку Офіцерів відбудеться благодійний концерт для дітей з дитячих будинків, інтернатів, ветеранів АТО, дітей ветеранів АТО за участю музикантів фестивалю.

Музичний фестиваль Sziget 2018 оголосив наступну хвилю виконавців на острові в Будапешті 8-15 серпня.

Зараз ви читаєте новину «9 фортепіано розставлять по всьому місту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі