неділя, 14 серпня 2011 13:51

79-річний "індійський Елві Преслі" Шаммі Капур помер від хвороби нирок

79-річний "індійський Елві Преслі" Шаммі Капур помер від хвороби нирок

Ветеран Боллівуду, один з найвідоміших індійських кіноакторів Шаммі Капур, помер у віці 79 років в Мумбаї.

Шаммі Капур був сином засновника впливового кінематографічного клану, актора, режисера і продюсера Прітхвіраджа Капура і брат легендарного Раджа Капура.

Шамшер Радж Капур, який здобув популярність під сценічним псевдонімом Шаммі Капур, вважається одним з найпопулярніших акторів Боллівуду в його так званий класичний період: 50-60-ті роки минулого сторіччя.

Разом зі своїми братами - Радж Капур і Шаші Капур - він становив знамениту "трійку братів Капур", значною мірою визначала обличчя індійського кінематографа в цей період.

Фільми з участю Шаммі Капура були популярні і в СРСР, серед найвідоміших - Betaab (у вітчизняному прокаті - "Сила любові") і Vidhaata ("Всемогутній"). Він також зіграв роль у спільному радянсько-індійському фільмі "Чорний принц Аджуба", одним з режисерів якого став його брат Шаші, а також у стрічках "Повернення багдадського злодія" і "Легенда про любов".

У фільмографії Капура, якого шанувальники прозвали "індійським Елвісом Преслі", понад сто кінокартин. Його акторський і танцювальний стиль справив значний вплив на сучасний індійський кінематограф.

Капур страждав захворюванням нирок і минулого тижня був доставлений в лікарню в Мумбаї.

Зараз ви читаєте новину «79-річний "індійський Елві Преслі" Шаммі Капур помер від хвороби нирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі