неділя, 01 липня 2018 21:45

7 сцен і 80 гектарів території: гід по фестивалю Atlas Weekend

7 сцен і 80 гектарів території: гід по фестивалю Atlas Weekend
На Atlas Weekend виступлять понад 150 артистів. Фото: Олександр Гончаров / Апостроф

З 3 по 8 липня у Києві триватиме музичний фестиваль Atlas Weekend. Його щорічно проводять у національному експоцентрі ВДНГ.

Більш ніж 150 виконавців виступлять протягом 6 днів фестивалю. Для них на території 80 гектарів розмістять 7 сцен, які працюватимуть паралельно.

Концерти, які відбудуться 3 липня, організатори фестивалю зробили безкоштовними для відвідування. Безкоштовно відвідати всі дні фестивалю зможуть діти до 12 років (у супроводі дорослих), особи, яким за 65 років, люди інвалідністю 1-ї групи, учасники АТО.

Про те, чиї виступи не варто пропустити, розмовляємо з експертами.

Влад Фісун, радіоведучий, креативний директор фестивалю Atlas Weekend

Цього року склад іноземних виконавців дуже органічний і збалансований. Із закордонних зірок запросили електронний дует The Chemical Brothers. Їхні виступи — це справжня вистава. Завжди роблять потужне світлове шоу, виносять на сцену масштабні декорації. Кілька років тому виступали з двома 4-метровими роботами, які рухалися і світилися під час концерту. Неодноразово бував на їхніх виступах. Вони настільки масштабні, що відчуваєш себе атомом у великому Всесвіті.

Ще один хедлайнер — 22-річний ді-джей з Нідерландів Мартін Гаррікс. Зараз він — ді-джей номер один у світі. Це не просто хлопчик, який виходить на сцену і натискає кнопку. Це робота наживо. У такому віці цілком заслужено став зіркою. На його виступі планується вражаюче піротехнічне і світлове шоу.

Британський гурт Placebo вже років 20 присутній у чартах. Кожний їхній альбом — це неймовірна подія у світі музики.

LP, чиє справжнє ім'я - Лаура Перголіцці, є дуже професійною виконавицею і сонграйтером. Вона — хедлайнер світового рівня, очолювала такі масштабні фестивалі, як Коачелла у Каліфорнії. В Україні LP має багато прихильників. Виступала у Києві двічі — обидва рази квитки на концерти розкупили повністю. Її пісні дуже ліричні, мелодійні. Це дуже імпонує українцям.

Потужну фан-базу в Україні мають також британці Nothing But Thieves. Вони навіть зняли у нас декілька кліпів.

Раджу звернути увагу на французький гурт Her. Їх можна буде побачити у безкоштовний день фестивалю.

Данське тріо Who Made Who - іронічне та сучасне. Отримати їх було непросто, це ексклюзив. У них такий рівень артиста, який відвідує зовсім не всі фестивалі.

Філ Пухарєв, музичний журналіст, інтернет-видання Karabas Live

Цьогоріч до українського лайнапу Atlas Weekend долучилося чимало поп-зірок, яких ми звикли частіше бачити по телебаченню чи слухати по радіо, аніж спостерігати на подібних фестивалях. Цікаво, як вони виглядатимуть на фоні вже звичних для AW інді-виконавців.

3 липня, у перший день фестивалю, раджу звернути увагу на сцену лейблу Masterskaya, який вже другий рік поспіль представляє актуальну українську музику. Мій фаворит - львівський гурт Jonathan Livingston, що грає незвичний для наших широт бароко-рок. Також цього дня раджу не проходити повз West Stage, де виступить Tayanna – одна з фавориток цьогорічного нацвідбору на Євробачення від України.

4 липня варто звернути увагу на виступ гурту "Нудли" на West Stage. Це сайд-проект Жені Галича, лідера O.Torvald. Якщо в основній формації Галич грає молодіжний поп-рок і панк, то в "Нудлах" експериментує із акустичним звучанням і речитативом у стилі гурту 5`nizza.



Третій день фестивалю, 5 липня, на Головній сцені відкриють одразу два потужні сети – від гуртів Atomic Simao та Kadnay. Перший колектив грає прогресивний-рок і психоделік-джаз, тому довгий час залишався надбанням невеликого кола меломанів; втішно, що нарешті музиканти отримали можливість виступити перед широкою публікою. Ну а так, як своїм power pop запалюють публіку Дмитро Каднай та Філ Коляденко, серед українських музикантів вміє мало хто.

Цього ж дня не пропустіть виступ Vivienne Mort на West Stage. Дана Заюшкіна та музиканти можуть похвалитися мелодійним звучанням і одними з найкращих текстів серед українських музикантів, а новий альбом гурту "Досвід" є одним з найкращих вітчизняних релізів у 2018-му.

6 липня на East Stage запалить гурт The Gitas. Це американська команда Саші Чемерова – українського музиканта, відомого як лідера гурту "Димна Суміш". Також у цей день на North Stage очікується потужний лайнап за участі гуртів авангардного напряму: "ЦеШо", OY Sound System, Dakh Daughters, "Даха Браха".

7 липня видається найбільш помірним і спокійним днем фестивалю, однак і тут можна буде натрапити на перлини української сцени. Однією з таких є електропанк-гурт OSNOVA на East Stage, який називають "українськими The Prodigy". Також раджу звернути увагу на брит-поп-команду Brunettes Shoot Blondes на East Stage, що прославила нас на весь світ кліпом "Knock Knock". А любителів ностальгійного синті-попу потішить співачка ЛУНА на West Stage.

Заключний день, 8 липня, запропонує потужний лайнап із вітчизняних реп- та R`n`B-виконавців на North Stage. Серед таких раджу звернути увагу на аренбі-діву MamaRika (екс-Еріка) та "селянських МС" "Курган і Агрегат".

Також у цей день варто відвідати виступ львівського гурту "Один в каное" на West Stage. Колектив не перший рік купається в любові слухачів, а цьогоріч у світ має вийти їхній другий студійник, пісні з якого, імовірно, музиканти зіграють наживо.

Співак Олег Вінник стане хедлайнером першого безкоштовного дня фестивалю Atlas Weekend. Представить нову рок-програму, створену спеціально для Atlas. "Рекомендуємо квітковим крамницям поблизу ВДНГ запастися квітами, адже один із хедлайнерів Atlas Weekend 2018 - Олег Винник з ексклюзивною рок-програмою", - написали на сторінці заходу у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «7 сцен і 80 гектарів території: гід по фестивалю Atlas Weekend». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі