четвер, 09 січня 2014 19:30

35 літрів фарби пішло на найбільший 3D-малюнок в Україні
8

Фото: Фото: Олександра Горчинська

Сьогодні, 9 січня, у Києві на НСК "Олімпійський" представили найбільший в Україні 3D-малюнок на горизонтальній площині. Задля фіксування рекорду запросили представника Національного реєстру рекордів України.

Малюнок, що займає майже 400 квадратних метрів, розміщений у Олімпійському дворику. Це коробка із новорічними іграшками, синицею та іграшковим конем-гойдалкою - символом 2014 року. Автор - київський стріт-арт художник Олексій Войскам - відомий під псевдонімом Alex Maksіov. Він працював над зображенням вісім днів. Йому допомагала дружина.

"Спочатку намалював ескіз. Він дався мені легко — за вечір був готовий. Переносити його на мармурову підлогу мені допомагала дружина. Почали працювати 1 січня, вчора роботу закінчили. Починали роботу о 10 ранку і працювали до 8 вечора. За день робили лише півгодинну перерву на обід", - розповів Олексій Максіов кореспонденту Gazeta.ua.

"На малюнок пішло близько 35 літрів акрилової фарби, 350 квадратних метри клейкої плівки. На неї ми нанесли зображення, а потім наклеїли на підлогу. Спочатку я навіть не думав, що малюнок вийде настільки великим", - сказав художник.

Синицю вирішив намалювати, бо у нього вдома живе цей птах. Він потрапив до квартири пташеням три роки тому і живе досі.

Малюнок можна споглядати з двох ракурсів: на першому поверсі, у дворику, та на балконі лаунж-зони НСК. На балконі місце, з якого найкраще видно картину, позначене наклейкою на підлозі.

"Структура мармуру не дозволяє наносити на нього фарбу. Саме тому художник перед нанесенням фарби застелив поверхню спеціальною плівкою. Малюнок лишатиметься на підлозі до кінця лютого. Потім ми його змиємо. У нас часто проводять засідання та конгреси. Замовники не хочуть розмальованої підлоги", - розповів представник НСК "Олімпійський" Віктор Анісімов.

Скільки грошей пішло на створення малюнку автор не зізнається: "Фарби та інші матеріали купував за власний кошт. Але це комерційна таємниця".

"На картині зобразив ялинкові іграшки у коробках. Цю ідею мені підказав дизайн плитки і приміщення", - додав він.

Про те, чи малюнок насправді найбільший в Україні, і чи потрапить до Національного реєстру рекордів, його представники оголосять 14 січня.

"Останній рекорд України — 3D малюнок на горизонтальній площині, який намалювали 2 роки тому біля арки Дружби Народів. Його площа — 41 квадратний метр", - розповіла Олена Коваленко із Національного реєстру рекордів.

Зараз ви читаєте новину «35 літрів фарби пішло на найбільший 3D-малюнок в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі