четвер, 17 травня 2012 13:26

17 художників присвятили свої картини померлій галеристці
18

Василь Цаголов. Ескіз до картини "Лебедине озеро"
Фото: Фото: collectiongallery.com.ua
Олександр Ройтбурд. Молода жінка в іспанському платті, 2012
Сергій Зарва. Обірвана пам'ять, 2012
Олег Тистол. Повтор
Олександр Ройтбурд. Курсистка, 4.02.2012 (Остання робота, яка увійшла до зібрання Дарини Жолдак та Андрія Федорова, за життя Дарини)

17 сучасних українських художників взяли участь у виставці "Янгол. Присвята Дарині Жолдак". Вона відбулася у київській галереї "Колекція" у квітні-травні.

Галерист і критик киянка Дарина Жолдак померла 30-річною у лютому. У неї обірвався тромб. За місяць до смерті народила другу доньку Іванну. Мала також 7-річну Ярину.

"Прийшов художник Сергій Зарва і запропонував влаштувати виставку в пам'ять Дарині. За 20 днів все організували. Частина художників намалювали картини спеціально для виставки. Решта показали ті, що асоціювалися у них з Дариною", - розповів співвласник галереї "Колекція" Олег Байшев.

Дарина була заміжня за директором київської маркетингової компанії "F" 33-річним Андрієм Федоровим. Протягом шести років була директором галереї "Колекція".Торік стала куратором проектів у "Мистецькому Арсеналі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Галеристка Дарина Жолдак померла через місяць після народження дитини

"Андрій декілька разів був: на відкритті і потім ще заходив. Він тримається, а що робити. Дві маленькі доньки, треба їх забезпечувати, виховувати. Крім того, на ньому серйозний бізнес. Багато роботи, відповідальності перед людьми. Це допомагає йому не здаватися", - зазначив Байшев.

Картину "Воскресіння" одесит Ігор Гусєв намалював спеціально для виставки за місяць.

"Є така річ — дед-лайн. Тоді стаєш і малюєш не дивлячись ні на що. Крім того в Одесі живу, треба щоб картина висохла й переправити її встигнути. От дійсно буває таке — осяяння. Малюєш і не розумієш, чому це малюєш. Ескіз цієї картини у мене був давно. Але на ній не було цієї дівчини. Вона з'явилася, коли померла Дарина. Вона у світлій сукні і червоних туфлях. Так її вдягти мені дружина порадила. Дарина була стильною жінкою. Думаю, їй би цей наряд сподобався. Колись приїхали у Київ і стикнулися з проблемою. Забронювали квартиру на Хрещатику, а її треба тільки по паспортах оформлювати, які ми забули. Єдина з усіх київських знайомих, кому наважились подзвонити — була Дарина. Приїхала за півгодини, привезла свій паспорт, оформила на себе квартиру", - розповів художник.

Зараз ви читаєте новину «17 художників присвятили свої картини померлій галеристці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі