понеділок, 03 листопада 2014 18:45

"$10 000 поїхало до Німеччини" - Як закривали "Молодість-44"
22

Фото: Сергій Старостенко

1 листопада у кінотеатрі "Київ" відбулася урочиста церемонія закриття фестивалю, де були нагороджені фільми-переможці. Про це повідомляє сайт "Молодості.

"Гран-прі 44-го Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість", головний приз, статуетку "Скіфський олень" та сертифікат на $10 000 отримав повнометражний фільм - "Десь там" (Anywhere Else) режисерки Естер Амрамі, Німеччина", - йдеться в повідомленні.

Фільм "Десь там" отримав іще й приз глядацьких симпаті

Головним призом і традиційним символом фестивалю є "Скіфський олень". Цьогорічна програма фестивалю була представлена понад 220 фільмами з 47 країн. Конкурсна програма "Молодості" традиційно складалася з трьох блоків міжнародного конкурсу: студентські фільми, короткометражні фільми, повнометражні фільми, та також Національного конкурсу, Міжнародного конкурсу "Молодість – дітям" та Міжнародного конкурсу "Сонячний зайчик". До шорт-листа Національного конкурсу було відібрано 31 стрічку.

Позаконкурсна програма фестивалю по традиції була представлена добірками франкомовного та німецькомовного кіно, Скандинавською панорамою та Словацьким фокусом, ретроспективами у "Столітті великих" та In Memoriam. Відбулося шість українських прем'єр. Фільми на гострі суспільно-політичні теми були представлені у категоріях "Кіно морального неспокою" та "Україна: Нові реалії". Програма Фестиваль фестивалів цьогоріч складалася з фільмів-переможців МКФ у Карлових Варах, Каннах, Роттердамі, Берліні.

Спеціальними подіями "Молодості-44" стали документальні стрічки "Бйорк: "Біофілія" Наживо" від режисера Пітера Стрікленда та "У підвалі" Ульріха Зайдля, режисерська версія "Німфоманки" Ларса фон Трієра, "Велика ілюзія" Жана Ренуара, а також чорновий монтаж фільму "Київ/Москва" режисера Єлєни Хоревої. Серед особливих гостей фестивалю були Ельдар Шенгелая, який отримав спеціальний приз кінофестивалю – "Скіфського оленя" за внесок у світове кіномистецтво, режисер Міхаіл Сєґал який приїхав до Києва, щоб презентувати свою третю стрічку "Кіно про Алєксєєва", а також творча команда фільму "Коло" – прототипи головних персонажів Ернст Остертаг і Робі Рапп, актор Матіас Гунґербюлер та продюсер фільму Іван Мадео.

Покази "Молодості-44" йшли в Культурному центрі "Київ", кінотеатрах "Жовтень", "Кінопанорама", "Kronverk Cinema Sky Mall" та на кіностудії Film.ua.

Впродовж фестивального тижня у Домі освіти і культури "Майстер Клас" тривала "Майстерня талантів" – навчальна платформа, де режисери, продюсери, аніматори та кінокритики проводили відкриті воркшопи.

Зараз ви читаєте новину «"$10 000 поїхало до Німеччини" - Як закривали "Молодість-44"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі